Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

mircam

Mircam

Demografie

Geografie

Steden

De hoofdstad van Mircam is Oikilan. Hier bevindt zich onder andere ook myrofasschool Bumetrel, universiteit Ypsilon, de Grote Tempel van Abilad en het IRMM-Hoofdkwartier.
In de kleine plaatsen Reke en Sildes liggen de Grote Tempels van Ikatur en Vanas.

Steden en graafschappen

Ligging

  • Duitsland
  • Polen
  • Groot gedeelte van Zwitserland
  • Oost-Frankrijk

Klimaat

De hoogste gebieden hebben een hooggebergteklimaat, de middelhoge gebieden een koud landklimaat en de lagergelegen delen (noord-westen) een gematigd landklimaat. Het uiterste puntje heeft een mediterraan klimaat ofwel een warm zeeklimaat met milde winters en warme zomers.
Mircam heeft een imago van bergen en sneeuw, waardoor veel mensen ten onrechte denken dat het een koud land is. In de wintermaanden zijn de weersomstandigheden in grote delen van het land overwegend winters en koud, maar in het voorjaar verdwijnt de sneeuw op veel plekken en schieten de thermometers zeer snel naar aangename temperaturen omhoog.

Landschap

Politiek

Cultuur

Het land wordt als ‘vriendschappelijk’ aangeduid.

Taal

De taal van Mircam is overwegend Velat, hoewel de centaurs ook het Mmelgen spreken.

Geschiedenis

Tot 1296 werd het land bestuurd door koning Magakoron Alte-Mira van Mircam van het Huis Mira. In 1296 overleed Magakoron als gevolg van een aanslag, door onbekende dader(s). De regering is overgegaan in de handen van zijn jonge neef Albrecht Neumira van Mircam.

mircam.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan