Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

abilad

Abilad

En Iets riep Iemand, toen het Niemand kon vinden. En Iemand antwoordde en Hij kwam tot bestaan en heette Abilad. Mythologica

Iemand of Abilad is de tweede godheid die in het Pantheon verschijnt, hoewel hij de machtigste is. Hij ontstaat wanneer Amina hem roept, straft haar voor haar overdadige eerbewijzen en neemt haar haar macht af. Hierna bindt hij Ongekende Mogelijkheden aan zijn rechterhand en Ongetemde Macht aan zijn linkerhand, geeft de Anderen de giften kennis en wijsheid, maakt Amina tot een woonplaats voor de Anderen en sluit dan de Eerste Tijd af. Vanaf dat moment is hij de oppergod, en valt in slaap.

Zijn slaap wordt echter verstoord doordat het Gevoel van Leegte en Gemis hem overvalt. Gestuurd door zijn verlangen naar gezelschap huwt hij Amina, en krijgt twee kinderen bij haar, Arya en Ikatur, de Alevimet. Hij geeft deze twee een 'draadje van zijn macht'. Hierna geeft hij Amina terug aan de Anderen.
Wanneer Arya en Ikatur acht broers en zussen uit hun eigen benen vormen, de Ali-Den, geeft hij ook die een draad van zijn macht en een naam zoals zij. Wanneer zij voor hun beschermelingen onder de Anderen echter ook giften vragen, zoals Ikaturs beschermelingen de centaurs kregen, trekt hij zich terug in zijn paleis en valt in slaap.

Abilad wordt nog één keer wakker, namelijk wanneer de smeekbeden van Derunia tot Amina komen, en Amina zich naar Abilad wendt. Geïrriteerd dat hij niet rustig kan blijven slapen daalt Abilad af naar Amina en schept voor de laatste keer drie goden, de Zelrret. Hierna keert hij terug naar zijn paleis en slaapt verder.

abilad.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan