Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

mensen

Mensen

Overzicht

Maximale leeftijd: 80.
Lengte: 1.50-1.80 meter..
Morele categorie: onbekend.
Fysieke kenmerken: grof gebouwd.
Geestelijke kenmerken: onberekenbaar.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 6.4.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

De mens heeft een gemiddelde lengte van 1.60 meter. De lichaamsbouw komt overeen met die van de vampier. Wat opvalt is het totaal ontbreken van vleugels. De mens is een taai wezen. Hij is in staat zich aan te passen aan de meest barre omstandigheden. Mensen hebben een levensduur die varieert tussen de 50 en 70 jaar, hoewel uitschieters naar boven mogelijk zijn.

Geestelijke eigenschappen

De mens is een bijzonder eigenzinnig wezen. Over het algemeen haat het myrofas, onafhankelijk van het ras. Een bekend probleem is het gebrek aan zelfbeheersing. De mens is in staat om alles te vernietigen wat hem niet zint. Het onvermoeibaar uitroeien van myrofas, maar ook van zichzelf ('de vijand') is hier een droevig bewijs van.
Het grootste deel van de menselijke bevolking is niet in staat om zelfs maar de meest simpele magie te beheersen, deze zijn volledig magieloos. Een uitzondering echter, de zogenaamde sjamaan, heks of tovenaar is wel in staat magie te beheersen, hoewel deze magie niet te vergelijken valt met de magie die Myrofas beheersen.

Woongebieden

Mensen bewonen alle landen.

Religie

Mensen dienen onbekende goden. Vermoedelijk vallen ze onder Amina.

Oorsprong

De mens (homo sapiens) is een wezen dat over de hele wereld voorkomt. De mens behoort tot de oudste rassen ter wereld. Slechts de elfen zijn nog ouder. Het menselijk ras staat aan de wieg van myrofas zoals de vampieren en de dwergen.
De mens maakt hoegenaamd geen gebruik van magie. Veelal omdat ze niet weten dat het bestaat, of hoe het te gebruiken.
Een aantal mensen heeft echter wel beschikking over magie en is in staat deze te gebruiken. Deze mensen worden door andere mensen aangeduid als sjamaan, heks of tovenaar. Zij krijgen door hun kunsten een vreemde mengeling van respect en angst. Niet zelden slaat respect voor magie om in angst en haat. Dit heeft als gevolg dat dergelijke mensen vervolgd worden en soms gedood.
De mens kijkt neer op myrofas, maar meer nog kijken myrofas neer op de mens. Zijn gebrek aan intelligentie en subtiliteit is legendarisch. Het is dan ook gebruik onder myrofas om niet te spreken van 'mensen' maar van 'infantielen'

mensen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 22:05 door tetachan