Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

vanas

Vanas de Verdeelde

En hij greep zijn linkerschouder, en reet zijn lichaam in twee delen, zodat hij niet langer één was, maar twee, zoals ook zijn volk zich had gescheiden. En deze twee waren samen één, en toch waren zij twee, en zijn linkerhelft heette Cerce, want zij was vrouw. Maar zijn rechterhelft was Vanas, want hij was man. En hierom heet Vanas ook Vanas de Verdeelde, en om deze zelfde reden is de naam van Cerce ook Cerce de Gedeelde.Mythologica

Vanas de Verdeelde is de god van de natuur, geschiedschrijving en de dag. Zijn tegenpool is de godin Cerce. Vanas is de god van de landelfen en de luchtelfen, een evenwichtige en wijze god. Wanneer hij zich echter ergens tegen keert is het onmogelijk die beslissing weer ongedaan te maken.

Tijdens de Broedertwist der Elfen spleet hij zichzelf in tweeën, om voor beide delen van zijn volk een passende godheid te zijn. Hierdoor is hij de meest mannelijke god, aangezien hij al zijn vrouwelijkheid heeft weggescheurd en tot het deel 'Cerce' gemaakt heeft. In moderne termen zou men zeggen dat hij zijn x-cromosoom heeft weggehaald en alleen het y-chromosoom nog over heeft.
Men zegt dat Vanas niet, zoals de andere goden zowel een beetje 'Ongetemde Macht' als een beetje 'Ongekende Mogelijkheden' heeft. Dit wordt gebaseerd op het citaat uit de Mythologica:

En Abilad schiep Ongekende Mogelijkheden, en bond ze aan zijn rechterhand. En Abilad schiep Ongetemde Macht, en bond die aan zijn linkerhand.Mythologica

Men neemt aan dat alle goden op dezelfde manier een deel van Abilad's macht hebben gekregen, gebonden aan hun linker- en rechterhand. Door zijn scheuring zou Vanas maar één van beiden hebben, namelijk de Ongekende Mogelijkheden.

vanas.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan