Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

amina

Amina

En de Twist begon, en uit de Chaos ontstonden Voorwerpen die Niemand naar Niemand gooide. Deze Voorwerpen nu, hieven het Niets op, want zij waren Iets. Hierdoor ontstond ruimte, want Iets kan niet Iets zijn wanneer het zich nergens bevindt. Naast het Iets bestond nu ook het Ergens. Mythologica

Iets of Amina is de eerste godheid die ontstaat uit de grote Chaos van de Eerste Twist. Zij roept Abilad tot bestaan, schept voor hem de kunsten en daarmee tegelijkertijd kleur, muziek, leven, taal en vreugde. Hiervoor word ze gestraft door Abilad, die haar in jaloezie haar macht afneemt en haar op haar plaats vastzet zodat ze een woning is voor de Anderen die ze heeft geschapen.

Abilad neemt haar tot vrouw wanneer het Gevoel van Leegte en Gemis hem in zijn slaap heeft overvallen, en ze geeft hem twee kinderen: Arya en Ikatur. Hierna keert ze terug naar haar plaats en is weer een thuis voor de Anderen, die om haar terugkeer smeken.

Amina beslecht later de Tweede Twist door een slang te laten spreken en Hattel te vervloeken. De slang Sselen neemt zijn plaats in op bevel van Amina.

Amina wordt ook wel Moeder Aarde of Leven genoemd.

amina.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan