Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

sselen

Sselen de Slang

En Amina sprak met de mond van de slang tot Abilad, en zeide: 'Neem toch dit wezen aan als een uwer zonen, en laat het de plaats innemen van Hattel de Domme.' En aldus geschiedde.Mythologica

Sselen de Slang, ook wel Sselen van Amina genoemd, is de god van sluipmoordenaars, steen en beeldhouwwerken. Zijn volk is het volk van de gorgonen. Mede dankzij zijn voorliefde voor steen en zijn ietwat onberekenbare woede is de mythe van de in steen veranderende gorgonenblik ontstaan.

Sselen is relatief veel betrokken met zijn volk, maar is onvoorspelbaar en heeft bijzonder slangachtige trekken. Hij vervelt, en houdt een winterslaap. Om hem terug te krijgen worden er gedurende die maanden aan één stuk door offers gebracht en worden er ceremonies voor hem gehouden. Daardoor zijn de gorgonen elk jaar drie maanden lang uitermate prikkelbaar - ze krijgen bijzonder weinig slaap.
Het is voorgekomen dat Olki in de vermomming van een marskramer de oude huid van Sselen als relikwie verkocht aan de gorgonen. De aanraking van de huid veroorzaakte echter verstening van de aanraker. Ook hier ligt een oorzaak van de gorgonenmythe.

sselen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan