Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

arya

Arya de Zingende

Amina had haar eerstgeboren dochter lief, en de Anderen die haar bescherming verkregen, en gaf hen haar gunsten. De beschermelingen van Arya noemde zij Faun, en zij kregen onderricht in de wegen van Amina, en zij werden kunstenaars.Mythologica

Arya de Zingende is de godin van de Kunsten en de Bescherming. Ze is één van de twee Alevimet, de dochter van Abilad en Amina, en ontstond als derde god in het Pantheon. Haar tweelingbroer is Ikatur. Arya's volk zijn de faunen, een kunstzinnig en muzikaal ras. Samen met Irunia beschermt en leidt ze haar volk, en onderwijst ze in de kunsten (ook bekend als 'de Wegen van Amina').

Arya is het meest opvallend aanwezig tijdens de Eerste Twist waar ze samen met Ikatur haar vader en moeder verdedigt tegenover de Ali-Den. Ze is daarbij de eerste die vrede sluit met de Ali-Den, omdat Irunia haar op vriendelijke wijze weet om te praten.
Ook valt Arya op als beschermer van haar volk wanneer Olki zijn vampieren gemaakt heeft, die vele slachtoffers onder de faunen maakten. Arya is wellicht de meest meelevende godin van het Pantheon.

arya.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan