Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

hattel

Hattel

Wee u, Hattel, want u blinkt slechts uit in kracht en niet in wijsheid. Uw naam zal voortaan zijn: Hattel de Domme, en het zal deze naam zijn waarmee uw volk u aan zal roepen. Hier zal uw woning zijn, en niets zal u de kracht geven hiervan te vlieden.Mythologica

Hattel de Domme of Hattel de Sterke is de god van het vuur, kracht en de onderwereld. Hij is de vijfde god in het pantheon. Hattel heeft drie volken die hem aanbidden, namelijk de aardmannetjes de trollen en de knottrollen.
Hattel is twee keer vervloekt. De eerste keer als gevolg van de Tweede Twist door Amina die hem aan zijn troonzaal onder de grond bond. Hij kon die daarna niet verlaten tot Cerce hem het lichaam van een landelf schonk.
De tweede vloek was een vloek van Mespotan die hem strafte voor het verraden van Olki en het vluchten voor zijn straf. Mespotan strafte hem met een zevendelige vloek, waardoor hij onder andere onder Cerce gesteld werd, en zijn landelfenlichaam niet kon verlaten voor hij de zevendelige vloek ongedaan had weten te maken.

Hattel ontvoerde de landelf Aethel-Athiké en kreeg twee kinderen bij haar: Unthor en Aketvas.

hattel.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan