Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

aardmannetjes

Aardmannetjes

Overzicht

Maximale leeftijd: 300.
Lengte: 1.00-1.20 meter.
Morele categorie: nachtwezen.
Fysieke kenmerken: klein, lelijk en taai.
Geestelijke kenmerken: egoïstisch, hebberig.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 3.4.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Aardmannetjes zijn met stip de lelijkste wezens onder de kleine myrofas. Ze zijn maar met weinig en bovendien erg op zichzelf. Er is om die reden maar weinig over dit ras bekend. Zelfs de aanduiding ‘aardmannetjes’ is twijfelachtig. Sommigen noemen zich Korrigans, anderen Poulpikans en weer anderen Paotred of Gobelins.
Aardmannetjes hebben een breed gezicht en hun lijf is een ratjetoe van uitsteeksels, sprieten, vlekken en knobbels. Sommigen hebben een brede, knobbelige neus, andere aardmannetjes hebben een neus als een skischans. Ze hebben grote ogen waarmee ze in het donker goed kunnen zien. Helder zonlicht kunnen ze niet waarderen. Hun haar is vaak wit of zwart of een combinatie van beide kleuren. Groot worden ze niet: minimaal 1 meter, maximaal 1 meter 20. Hoewel ze klein zijn, zijn aardmannetjes verrassend taaie wezens. Sommigen beweren dat ze wel 300 jaar oud kunnen worden.
Aardmannetjes hebben een uitstekend nachtzicht maar zien weinig bij daglicht.

Geestelijke eigenschappen

Aardmannetjes zijn niet bijzonder sociaal, zeker niet ten opzichte van andere rassen. Het zijn geen planners en ze zijn ook niet snel geneigd om zich op te offeren voor een ander. Moeilijke situaties worden opgelost zoals het een aardmannetje het voordeligst uitkomt en dat is niet per se voordelig voor iedereen. Verder maakt niets een aardmannetje zo gelukkig als rijkdom, zij het in rinkelende munten of in goederen. Wie iets gedaan wil krijgen van een aardmannetje, moet dat goed in zijn oren knopen.
Voor een aardmannetje is bezit relatief (Wat ik pak is van mij). Doorgaans worden ze gezien als nachtwezens.
Er zijn twee belangrijke zaken in het leven van het aardmannetje: de stam en zijn persoonlijke bezit. Ze zijn trouw aan hun echtgenoot/echtgenote en de stam, maar verder voelen ze zich niet geroepen om zich met anderen te bemoeien. Wie in de problemen komt, moet zichzelf maar redden. Het aardmannetje hecht aan zijn bezit, maar meer nog aan het bezit van anderen. Het is geen probleem als aardmannetje A zich over het bezit van myrofas B ontfermt, zo lang hij ermee wegkomt. Wie iets heeft, moet er nu eenmaal goed op passen.

Woongebieden

Van Girdwan, Kabut, Marekka en Simedri is bekend dat er aardmannetjes wonen. Hun woonplekken zijn in grotten, wouden, bij afgelegen bergmeren of op kleine eilanden. Sommige stammen hebben zich gevestigd bij bijzondere magische plaatsen waar geen niet-aardmannetje ooit in de buurt mag komen.

Religie

Aardmannetje dienen Hattel, god van vuur, kracht en de onderwereld. In hun tempels bewaken ze krachtige bronnen van magie.

Oorsprong

Aardmannetjes bemoeien zich niet vaak met andere myrofas. Ze leven in kleine stammen die onderling ook niet veel contact hebben. Huwelijken worden gesloten binnen de stam en over het algemeen blijven man en vrouw elkaar trouw tot de dood hen scheidt. Het ras is verrassend kunstzinnig en maakt het prachtigste houtsnijwerk en beeldhouwwerk. Er is bijna geen tempel in Europa die niet versierd is door aardmannetjeskunst. Een deel van de kunst wordt verhandeld in handelssteden van andere myrofas. Hiermee zijn de kunstenaars een groep die nog het meest contact heeft met de myrofaswereld.
Naast kunstenaars zijn aardmannetjes krachtige natuurmagiërs. Druïden, zieners en telepatisten staan in hoog aanzien bij dit ras.
Een klein deel van de aardmannetjes bekwaamt zich tot soldaat en treedt in dienst van één van de vele huurlinglegertjes die door Europa waren. Ze mogen dan klein van stuk zijn, aardmannetjes zijn ontzettend taai en snel en staan dus wel degelijk hun (aard)mannetje!
Binnen de leefgebieden van bepaalde aardmannetjesclans bevindt zich een krachtige magiebron of 'heilige' plek. Deze plekken worden bewaakt door speciale magiërkrijgers. Wat zich afspeelt binnen deze plaatsen weet bijna niemand. Sommigen beweren dat er jaarlijkse vergaderingen plaatsvinden van alle magiërs onder de aardmannetjes. Anderen beweren dat er speciale relieken liggen uit een tijd van voor de jaartelling. Weer anderen fluisteren dat Amina zelf iets te maken heeft met deze plaatsen.

aardmannetjes.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan