Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

skalatin

Skalatin

Demografie

Geografie

\\

Steden

De hoofdstad van Skalatin is Badnagh. Hier ligt ook de Grote Tempel van Zeno.

Ligging

Ierland

Klimaat

Skalatin heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, redelijk warme zomers en neerslag gedurende het hele jaar.
Skalatin heeft de reputatie erg nat te zijn en dat klopt deels ook wel. De hooglanden zijn nat, grijs en koel. Hier valt gemiddeld ongeveer 250 dagen per jaar neerslag, waarvan ongeveer op honderd dagen in de vorm van sneeuw. Grote delen van de hooglanden zijn dan ook een in de winter bedekt met een witte laag sneeuw. Ook in het Zuid-Skalatins Bergland, dat zich over vrijwel het hele zuiden van Skalatin uitstrekt is het vrij nat. Ook hier valt er in de winter geregeld sneeuw, maar minder frequent dan in de Schotse Hooglanden. Het centrale laagland is nog iets minder nat dan in de hoger gelegen gebieden.

Landschap

Politiek

Cultuur

Het land wordt als ‘kwaadaardig’ aangeduid.

Taal

De taal van Skalatin is een mengelmoes van Thekket, Velat en Ileth. Het laatste wordt echter voornamelijk door het koninklijk huis gesproken, en geldt als een adellijke taal in Skalatin.

Geschiedenis

Toen vroeg in de geschiedenis het land Skalatin werd gevormd uit een unie van nachtelfen, phaosfeeën en vampieren werd de Baron of Zortharim aangesteld als regent van het land. Dit vanwege de ruzies en onderlinge in dodelijke tweegevechten eindigende discussies over het ras van de toekomstige koning. Geen van de drie rassen wilde een koning afkomstig van één van de andere twee rassen accepteren - waardoor men het eens werd over een koning van een totaal andere afkomst.

Tot op de dag van vandaag lijkt deze familie zich uitermate goed te handhaven als koninklijke familie, hoewel de loyaliteit van hun onderdanen regelmatig betwijfelbaar is.

skalatin.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan