Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

zortharim

Huis Zortharim

Geschiedenis


Wapen van Zortharim
Het Huis Zortharim is de regerende familie van Skalatin. Zortharim is een oude adelijke gorgonenstam afkomstig uit Chrevnië.

De vroegste voorouder was baron Itamar Kertsaro of Zortharim, een baron uit Zeshacif. Toen vroeg in de geschiedenis het land Skalatin werd gevormd uit een unie van nachtelfen, phaosfeeën en vampieren werd de baron aangesteld als regent van het land. Dit vanwege de ruzies en onderlinge in dodelijke tweegevechten eindigende discussies over het ras van de toekomstige koning. Geen van de drie rassen wilde een koning afkomstig van één van de andere twee rassen accepteren - waardoor men het eens werd over een koning van een totaal andere afkomst.

Tot op de dag van vandaag lijkt deze familie zich uitermate goed te handhaven als koninklijke familie, hoewel de loyaliteit van hun onderdanen regelmatig betwijfelbaar is. Mede hierom is de familie Zortharim een bijzonder hechte familie - in dit land hebben tot op heden weinig koninklijke missers plaatsgevonden. De telgen van de familie die wel over de schreef zijn gegaan hebben dit altijd moeten beboeten met hun leven.

Wanneer een koning aftreed trekt hij zich met zijn vrouwen en kinderen - behalve de troonsopvolger - terug in de koninklijke residentie te Chrevnië, waarna hij van een rustig en relatief veilig levenseinde geniet. De troonsopvolger staat vanaf dat moment voor de taak een agressief en ingewikkeld land onder de duim te houden. Alleen wanneer hij hierin slaagt is zijn leven en dat van zijn vrouwen en kinderen zeker.
Geen van de vrouwen en kinderen van de regerende koninklijke familie is het toegestaan het land te verlaten zo lang de koning regeert. Pas wanneer een prins zestien wordt mag hij het land verlaten, maar slechts als generaal van zijn eigen legereenheid. De jongere kinderen en vrouwen verlaten Skalatin pas wanneer de koning aftreed, of wanneer zij als dochter worden uitgehuwelijkt.

Huidige regent

De huidige regerende koning is Astarasis Kertsaro of Zortharim.

zortharim.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan