Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

phaosfeeen

Phaosfeeën

Overzicht

Maximale leeftijd: 700.
Lengte: 1.10-1.40 meter.
Morele categorie: nachtwezen.
Fysieke kenmerken: zwarte ogen en vleugels.
Geestelijke kenmerken: zelfverzekerd.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 6.9.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Net als feeën hebben phaosfeeën vier vleugels, toch zijn die niet geel, rood of blauw dooraderd, maar zwart of grijs. Dat is zo gekomen door hun lange vermenging met nachtelfen, hun zwarte bloed stroomt nu ook door de aderen van phaosfeeën. Ze zijn tussen de 1.50 en 1.80 en hebben uiterlijk heel erg de kenmerken die mensen ook hebben. Behalve dan hun pikzwarte ogen. Phaosfeeën hebben in de meeste gevallen zwart haar en soms bruin. Hun haar is altijd stijl, ze hebben nooit krullen.

Geestelijke eigenschappen

Phaosfeeën hebben een air van zelfverzekerdheid om zich heen, die vaak gepaard gaat met arrogantie. Het zijn trotse wezens, vaak met leiderscapaciteit. Ze zijn wel trouw en loyaal en vinden regels wel belangrijk, hoewel ze die liever in hun eigen voordeel gebruiken. Ze houden van gezelschap en van feestjes en zijn makkelijk te paaien met rijkdommen.
Ze hebben een uitstekend nachtzicht en zijn in dat etmaal ook goed gecamoufleerd. Phaosfeeën worden net als gewone feeën maximaal 700. Meestal krijgen ze rond de 4 kinderen.

Woongebieden

Religie

Phaosfeeën dienen Zeno, godin van de krijgslust, oorlog, wraak, slaap, en list.

Oorsprong

Phaosfeeën komen net als feeën uit noordwest-Europa, maar zijn daarna algauw verder getrokken naar het westen, de oceaan over. Daar hebben ze hun nederzettingen gesticht. En vandaar zijn velen nog verder Westwaarts getrokken, richting Japan. ook zijn er velen weer terug gekeerd, naar het centrum van de myrofas beschaving, Europa. Phaosfeeën hebben nooit hoeven kiezen voor Goed of Slecht. Ze waren zo overduidelijk slecht en op hun eigen voordeel gericht dat zij ook aanstichters zijn geweest in vele oorlogen. Zij zijn ook minachtend over het goede, en vooral over iedereen die zich met mensen bemoeit. Ze dienen hun eigen zaak. En als iets hun in de weg staat schromen ze niet het uit de weg te ruimen.
Ze wonen net als de feeën in grote huizen verspreid over de steden van de wereld, in nauwe samenwerking met de nachtelfen, vampieren en centaurs. Ze zijn ook net als hun opponenten zeer gesteld op welvaart, rijkdom en vertoon van rijkdom. Ook schuwen ze weinig middelen om zelf zo rijk mogelijk te worden. Toch hebben ze wel een zekere waardering voor wijzere, sterkere en rijkere nachtwezens dan zij en zijn loyaal aan hun meerderen. Toch worden ze nooit volledig vertrouwd en dat is terecht. In oorlogen blijken het prima vechters en uitstekend handboogschutters. De phaosfeeën in Azië en dan vooral Oost-Azië hebben zich gespecialiseerd in vechten met lange zwaarden. Zij hebben de samoerai opgericht, die nu door mensen is overgenomen.
In Europa zijn de phaosfeeën verbonden in de Priesters van Zeno, een priesterorde die zich heeft toegewijd aan de dienst van Zeno.
Naast lichamelijke oefening zijn er genoeg phaosfeeën (en ook gewone feeën) die zich bezighouden met magie en filosofie. De phaosfeeën die niet rijk zijn, zijn vaak gebonden door loyaliteit aan hun landheer, of zitten in het leger. Phaosfeeën hebben nauwelijks zelf rijken, maar zijn meestal een onderdeel in rijken van centaurs, vampieren of nachtelfen. Enkelen voelen zich thuis bij de gorgonen.

phaosfeeen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan