Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

wapenschilden

Wapenschilden

Elke adelijke myrofasfamilie heeft zijn eigen familiewapen, dat van ouder op kind wordt doorgegeven.

Kleuren

Officiële kleuren


Wapen van Makarios

  • Keel (rood): moed, opoffering
  • Azuur (blauw): wetenschap, waarheid
  • Sinopel (groen): mildheid, hoop
  • Sabel (zwart): gevaar, kracht

Minder gebruikelijk

  • Purper (paars): waardigheid
  • Oranje: waarheid
  • Bruin: macht

Metalen

  • Or (goud of geel): wijsheid, rijkdom
  • Argent (zilver of wit): trouw

Kleur mag niet op kleur worden geplaatst, en metaal niet op metaal.

Stukken

Figuren en symbolen op een schild heten 'stukken'. Ze symboliseren over het algemeen iets van de eigenaar, en zijn eenvoudig herkenbaar.
De symboliek kan wisselen van 'Ik draag een geit want ik heb honderden geiten' tot 'ik draag een geit want geiten symboliseren vruchtbaarheid'. Vrij wisselend, dus.
Koningen mogen een kroon dragen in of bovenop het schild.

Erven

De oudste zoon (of als er geen zonen zijn, de oudste dochter) uit een familie erft het familiewapen van zijn vader, en kan er eventueel dat van zijn moeder aan toevoegen wanneer zijn vader nog leeft, of zelfs definitief. Dergelijke combinaties worden meestal alleen gemaakt als de familie van de moeder even belangrijk is, of belangrijker dan die van de vader. Jongere zonen moeten het wapen een beetje aanpassen.
vampieren dragen het wapenschild van hun sire op de rechterhelft van het schild, mits hun sire een wapenschild heeft. Heeft de sire een schild en de childe niet, dan neemt de childe het schild in zijn geheel over. Heeft de sire geen schild, dan houdt de childe zijn eigen schild.
Getrouwde vrouwen dragen het wapen van hun vader en dat van hun man, gecombineerd tot één schild. Ze kunnen het ook in vieren delen, dat van haar beide ouders rechts, en dat van de man (x2) of dat van de beide ouders van de man links dragen. Als de vrouw de enige erfgename is van een wapenschild draagt ze een kleine versie van het schild in het midden van haar huidige schild.
Bastaardkinderen dragen het wapen gespiegeld, of met een baan van linksboven naar rechtsonder dwars over het schild.

Verliezen

Het recht op het dragen van een familiewapen kan verloren worden, bijvoorbeeld door uit de familie gegooid te worden (onterfd). Men raakt het recht op het familiewapen niet kwijt door bezittingen te verliezen.

wapenschilden.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan