Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

magiediffusiviteit

Magiediffusiviteit

Magiediffusiviteit is een vorm van wilsmagie, waarbij een magiër een magienevel oproept. Deze nevel bemoeilijkt het magiërs om magie te gebruiken en het verspreidt inkomende magie voor een deel.

Oproepen

Een gevorderde magiër kan een magische nevel om zich heen oproepen. Dit lijkt op een schild, maar is feitelijk een constante uitstoot van kleine magiedeeltjes. Dit is zwaarder dan het oproepen van een krachtschild.

Werking

Door magiediffusiviteit ontstaat een onzichtbare magienevel die het magiërs bemoeilijkt om magie te gebruiken. Ook wordt alle magie verspreid die door deze nevel gaat, waardoor de magie zwakker wordt en uiteindelijk volledig verdwijnt. De nevel is onzichtbaar en heeft alleen effect op magie.
Hoewel de magienevel onzichtbaar is, zal een magiër vaak doorhebben dat zijn magie minder goed werkt of dat het wordt verspreid. Een magienevel kan moeilijker met magie doorbroken worden dan een krachtschild. Zo'n nevel is tot ongeveer tien meter in doorsnee en wordt zwakker naarmate het verder van de bron verwijderd is.

magiediffusiviteit.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan