Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

magier

Magiër

Myrofas spreken bijna altijd van magiërs, mensen zullen de termen 'magiër' en 'tovenaar' vaak door elkaar gebruiken. Het verschil zit hem in het volgende:
Een tovenaar zal weten hoe magie te gebruiken, maar niet snappen hoe het werkt. Dit beperkt de macht van een tovenaar vaak. Tovenaars en tovenaressen (door mensen vaak heksen genoemd) komen doorgaans enkel voor als er een kruisling ontstaan is. Deze worden niet naar scholen gestuurd, maar wel geleerd om magie te gebruiken. Een tovenaar doet enkel een kunstje. Deze manier van magie gebruiken wordt door magiërs vaak afgekeurd (tovenaars weten immers niet precies wat ze doen) en oppervlakkig gevonden.
Een magiër zal eveneens weten hoe magie te gebruiken is, maar ook proberen te snappen hoe magie werkt. Deze manier van werken gaat veel dieper dan enkel een kunstje doen. Het is niet het simpel leren van vijf keer vijf is 25, maar het is het snappen wáárom die vijf keer vijf 25 vormen. Het is daarom een enorme belediging om een magiër een tovenaar te noemen, vandaar dat men steeds vaker spreekt van magiër, om onbedoelde beledigingen te voorkomen.
Sommigen vinden dat beginnende magiërs eigenlijk tovenaars genoemd moeten worden, hoewel dit eigenlijk niet waar is. Zij streven er immers wel naar om een magiër te worden. Daarbij kunnen ze vaak ook nog niet genoeg om ze daadwerkelijk de naam van magiër of tovenaar te geven.

magier.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan