Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

olachiow

Olachiòw

Geslacht: man
Ras: nachtelf
Woonplaats: onbekend
Beroep: onbekend

Biografie

Olachiòw is de broer van Ewàsarýl en wordt beschouwd als de vader van de nachtelfen. Hij speelt een hoofdrol in de Broedertwist der Elfen, de legende over het ontstaan van de landelfen en nachtelfen.

Het verhaal handelt over twee elfenbroers, Ewàsarýl en Olachìow die na het huwelijk van hun zus onenigheid krijgen over het huwelijksgeschenk van Olachìow. De onenigheid gaat over in een jarenlange twist en bereikt zijn hoogtepunt als Ewàsarýl zijn broer uitdaagt voor een beslissend duel. Olachìow verliest het duel, maar weet op slinkse wijze zijn broer toch te doden. Ewàsarýl spreekt stervend een vloek uit over Olachìow en zijn nakomelingen: De nakomelingen van Olachìow zullen verbannen worden naar de duisternis van de nacht en de dichtbegroeide wouden op Myrofas. Nooit meer zal er vrede zijn tussen de nachtelfen en de landelfen.

Het verhaal van Ewàsarýl en Olachiòw speelt een belangrijke rol in de verhalen die nachtelfen hun kinderen vertellen. Aan de hand van deze legende wordt de haat tussen landelfen en nachtelfen gerechtvaardigd. Olachiòw wordt dan ook beschouwd als de grootste held van de nachtelfen.

olachiow.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan