Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

ygserat-kervas

Ygserat-Kervas de Woedende

Op de vierde dag van de eerste maand van het jaar 1223, dat is de maand Naka, op die dag nam Ygserat-Kervas zijn vrouw Derunia om haar te doden, en wierp haar in elf stukken in het water van de oceaan.Mythologica

Ygserat-Kervas de Woedende is de god van de sirenes. Hoewel hij de oorsprong is van hun ontstaan is hij echter niet bepaald gecharmeerd van zijn volk, en heeft meerdere pogingen gedaan het te doden of uit te roeien. De meest bekende aanslag op zijn volk was het verscheuren van zijn vrouw Derunia die vervolgens door Olki in sirenes veranderd werd. De tweede bekende aanslag op zijn volk was door de bekende mens Owdiszuis, die er met de hulp van Ygserat-Kervas in slaagde tien van de elf sirenes in rotsblokken te veranderen. Hierna leek Ygserat-Kervas echter spijt te krijgen, en heeft hij de overgebleven sirene bijzonder vaak beschermd en geholpen.

Vanwege deze haat-liefde relatie tussen de godheid en het volk is de cultus rondom Ygserat-Kervas een bijzonder ingewikkelde. Minstens een maal per jaar wordt de zogenaamde 'Doodhem-rite' uitgevoerd, waarbij elf mannelijke personen worden gevangen, verleid en in elf stukken gescheurd in de oceaan geworpen. Deze rite wordt onmiddellijk opgevolgd door de 'Olki-rite' waarbij één mannelijke weerwolf dezelfde behandeling ondergaat. Hierop volgt de eerste Eortasmoí-rite waarbij de volledige sirenegemeenschap diverse sacrale dansen uitvoert, aangevoerd door elf jonge sirenes. Hierna volgen nog tien dergelijke feesten die in de Eortasmoí-riten worden geschaard, waarna de eerste rite nogmaals wordt herhaald. Dit geheel wordt opgevolgd door een elf dagen lange offerceremonie, gewijd aan Ygserat-Kervas, waarbij elf weerwolven-vrouwen worden geofferd.
Het vreemde van deze riten is niet het feit dat ze bijzonder wreed zijn, maar dat de sirenes zelf in een dubio verkeren over de inhoud van de riten. Men is er niet over eens of deze cyclus een vererende of een vernederende cyclus voor Ygserat-Kervas is. Bovendien vrezen de sirenen Olki's wraak vanwege de weerwolven-offers.

Ygserat-Kervas is tevens de god van het water, de storm en aardbevingen.

ygserat-kervas.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan