Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

trollen

Trollen

Overzicht

Maximale leeftijd: 120.
Lengte: 2.30-2.80 meter.
Morele categorie: nachtwezen.
Fysieke kenmerken: dikke huid, sterk.
Geestelijke kenmerken: lomp.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 3.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Al rond de geboorte zijn de meeste trollen rond de 1.00 meter, en het is mogelijk dat een volwassen trol bijna 3 meter wordt. Hun lichaam, van gezicht tot lichaam of huid, is grof en ruw. De huid kan elke kleur hebben, maar is dikwijls taai en lijkt soms zelfs van steen te zijn. Aan haar hebben ze vaak niet meer dan enkele plekken met vacht. Alle trollen, zelfs de vrouwtjes, zijn erg gespierd en hebben een goede conditie. Ze zijn lichamelijk echter niet erg snel, maar wel volhouders. Trollen hebben een erg klein hoofd in vergelijking met hun lichaam. Maar hun armen en benen zijn zeer gespierd en ze zijn dus erg stevig en sterk. Ook hun huid is erg dik, daarom zijn ze weinig gevoelig voor hitte of kou.

Geestelijke eigenschappen

Qua denken zijn de meeste trollen ook niet erg snel, en een intelligente trol is nog zeldzamer dan een roze draak. Hun wilskracht is sterk maar erg simpel. Evenzo is een trol gemakkelijk boos te krijgen, maar geef een trol zijn lievelingseten of iets anders dat hij fijn vindt en hij is zo weer blij. Trollen zijn dus snel afgeleid, en vrij grof en simpel, in zowel woorden als motoriek. Ze respecteren soortgenoten meestal, vooral de sterkere, maar voelen weinig voor andere myrofas en zeker weinig voor “goede” myrofas, die ze maar watjes vinden.
Door dit alles trollen kan men trollen dus definiëren als slecht, maar dat kan een willekeurige trol weinig schelen. Ook zijn ze lomp, gewelddadig, en in ogen van anderen asociaal.
Een jonge trol leert sneller dan een mens voor zichzelf te zorgen, maar verder zijn de levensfasen vergelijkbaar, en worden trollen hooguit 120. Ze krijgen meestal een berg kinderen, waar alleen de sterksten van overleven. dus uiteindelijk ongeveer 3. Hoewel ze onder betere levensomstandigheden ze wel 5 kinderen zouden kunnen hebben.

Woongebieden

Religie

Trollen dienen Hattel, god van vuur, kracht en de onderwereld.

Oorsprong

Hoewel wijd verspreid en weinig eigen geschiedenis is het vrijwel zeker dat de trollen uit Scandinavië komen. De naam is hoogstwaarschijnlijk door de mensen bedacht. Een oud-Noors gedicht verhaalt “…hvélsvelg himins, hvat's troll nema þat?” Vaak geassocieerd met agressie en kwaadaardige magie, heeft de naam een negatieve klank gegeven. Of ze bekwaam zijn in magie is echter niet zeker.
Door natuurlijke aanpassing is er enig onderscheid gevormd tussen zogenaamde haugtrold(riviertrollen) en bergtrollen. Wanneer ze zich laten zien kan men constateren dat er geen vaste huidskleur voor trollen bestaat, hoewel er veel vlezige natuurkleuren hebben aangenomen.
Trollen leven meestal in groepjes van 1-3 trollen, maar het komt voor dat ze in simpele gemeenschappen wonen, op plekken als bossen en bergen. Trollen zijn hun eigen baas en in een gemeenschap telt het recht van de sterkste, dat dan ook vaak aangevochten wordt. Trollen zijn betrekkelijk vaak met andere stammen of rassen in oorlog, omdat ze snel boos worden.
Mensen blijven vaak uit hun buurt, en ook andere myrofas, dan gnomen of aardmannetjes, voelen weinig sympathie voor deze wezens, hoewel ze af en toe onder voorbehoud worden getolereerd. Trollen zijn vaak onintelligente wezens, die vaak gaan voor bruut geweld in plaats van te voren na te denken. Ze zijn zeer sterk en daardoor winnen ze veel gevechten. Trollen worden vaak ingehuurd door bijvoorbeeld nachtelfen of vampieren, om voor hen zwaar werk op te knappen in ruil voor vlees, aangezien trollen echte vleeseters zijn.

Wist je dat…

trollen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan