Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

topic_schrijven

Topic schrijven

Hoe begin ik een topic?

Sommige spelers hebben moeite met het maken van een topic. Dat is zonde, want topics starten is gewoon stap één naar activiteit. Daarbij weet je niet wie er je topic binnen komen en kun je dus IC weer nieuwe mensen leren kennen. Hierbij een aantal tips:

Begin bij het onderwerp van een topic.
Je kunt heel lastig denken en enorme plannen maken, maar je kunt ook heel simpel denken. Denk gewoon na over wat jij zelf de hele dag doet: Je staat op, gaat eten, gaat naar school, roddelt, verveelt je, leest een boek, tekent, maakt je klaar om te slapen, gaat slapen, ligt wakker, noem maar op. Je kunt ook je eigen ervaringen opblazen. Kom jij bijvoorbeeld een muis tegen, dan zou je personage een muizennest tegen kunnen komen op het terrein.

Schrijf stap voor stap.
Als je dan je onderwerp hebt moet je nog gaan verzinnen hoe je een topic opent. Dat is eigenlijk ook vrij eenvoudig. Je kunt beginnen met waar je personage vandaan komt en wat hij/zij plan is. Eventueel ook nog hoe hij/zij op dat plan kwam. Is er geen plan, dan kun je dat weglaten. Nadat je beschreven hebt waar hij/zij vandaan komt kun je doorgaan naar wat hij of zij gaat doen, daar beschrijf je een stuk van. Dan kun je afsluiten.

Maak het voor anderen gemakkelijk om te reageren.
Het afsluiten van een openingspost kun je op zo'n manier doen dat het voor een ander makkelijk is om op te reageren. Dat is misschien lastig, maar denk even na over de stof die je in de post heb zitten. Probeer bij ieder stukje een reactie te zoeken, hoe makkelijker dat lukt, hoe makkelijker het voor een ander waarschijnlijk ook zal zijn. Vragen stellen, tegen iemand oplopen of beschrijven dat je iemand hoort en vervolgens roepen naar die persoon, kunnen gemakkelijke openingen zijn voor een ander personage.

Beschrijf gedachtes.
Vergeet niet dat je ook een hoop kunt schrijven over de gedachtes van je personage. Dit geeft soms wat uitleg over zijn of haar reactie en kan dus heel interessant zijn. Daarbij kun je hiermee handig je post wat verder vullen als het niet goed lukt.

Beschrijf de omgeving.
Als je door een gang loopt, zou je al kunnen beginnen met zeggen of het er druk of rustig is en misschien een verklaring. Misschien valt je oog nog op het raam, waarachter het bijvoorbeeld stralend weer is, etc. Op deze manier weten je medespelers ook hoe jij je de sfeer voorstelt. Kleine details als tijdstippen of hoe zonnig het weer is. kan ook net het verschil maken of een personage wel of niet ergens kan op kan duiken.

topic_schrijven.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan