Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

tetachan_mocha

Tetachan Urðr Magnhild Mocha

Geslacht: vrouw
Ras: nachtelf
Woonplaats: Bumetrel
Beroep: mentor

Biografie

Tetachan Mocha (nachtelf) is een door de IRMM meervoudig gezocht (inmiddels gevonden en veroordeeld) moordenares. Ze is werkzaam als de mentor van Merifel op Bumetrel. Ze begon haar leven op Bumetrel, de afdeling Heracor, maar al snel werd ze overgeplaatst naar Merifel, die paste beter bij haar. Ze scheen wat conflicten te hebben met haar mentor, die, zo bleek later, een alcoholverslaving had. Tetachan was het slachtoffer dat hem van drank moest voorzien. Het meisje scheen een uitblinkster te zijn in vergiffen en toverdranken en het verbaasde ook niemand dat ze op Ypsilon de academie van natuurwetenschappen ging doen. Ze studeerde af en ging door met haar obsessie naar het zoeken naar het perfecte gif.
Ze trouwde met een man die ooit een onderzoekspartner van haar was geweest en kreeg twee kinderen Signy Nanna (van wie maar weinigen het bestaan wisten) en Litha Kora. Haar obsessie werd even op een laag pitje gezet, maar toen ze bij een bezoek aan Bumetrel bedreigd werd door haar mentor, die haar dochter (Litha) iets wilde aandoen, was ze al snel weer terug bij af. Toen tot overmaat van ramp een ongeluk gebeurde met haar toverdrank, waarbij haar man Joral Niakzamis Hama en dochter (Litha) om het leven kwamen, draaide de vrouw door. Ze vermoordde haar mentor Gaskamarl Didaka en verborg haar dochter. Ze werd nu niet alleen gezocht voor de moord op haar mentor, maar ook voor de moord op haar man en dochter. Ze werd opgepakt, waarna ze ontsnapte, ook hierbij vielen doden. Enkel één van haar bewakers overleefde het: Pedro Cisandros Rodriguez.

Tetachan verschool zich op Bumetrel onder de naam 'Zimaskian Lar'. Ze liet in het midden of ze een man of vrouw was, vertelde niets over haar geschiedenis of zelfs maar het land waar ze vandaan kwam. Na enkele jaren werd ze ontdekt door haar voormalige bewaker, Pedro, die ook werkzaam was op Bumetrel, maar dan als de mentor van Heracor. Ze werd opnieuw opgepakt en op Bumetrel vond de rechtszaak plaats. Ze werd ter dood veroordeeld en Ehriondah van Uncha zou het mogen uitvoeren.
Ehriondah doodde echter een illusie van Tetachan, iets wat symbolisch de slechte kant van de vrouw moest voorstellen. Zimaskian Lar was dood en Tetachan zou geen voet van het terrein van Bumetrel af mogen zetten. Tot ergernis van Jotar Elichaïm, die haar liever dood zag.

Nu nog steeds is deze vrouw te vinden op Bumetrel, waar ze een nachtmerrie, maar ook stiekem een soort moederfiguur voor haar (mentor)leerlingen is.

tetachan_mocha.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan