Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

tenuri

Tenuristammen

Demografie

De Tenuri zijn een aantal nachtelfenclans. Ze regeren een uitgestrekt gebied in Noorwegen. Er zijn maar een handvol Tenuriclans.
Binnen het gebied van de Tenuri wonen geen andere rassen, mensen uitgezonderd.

Geografie

Steden

De Tenuri hebben geen steden. Elke clan heeft een kleine nederzetting met aangrenzend een meestal ruwe stenen burcht zonder architectonische fratsen.
De belangrijkste nederzetting is Slott Hjemby.

Ligging

De Tenuri bewonen het onderste deel van Noorwegen.

Klimaat

Het Tenurigebied heeft een zacht gematigd zeeklimaat, iets koeler dan Nederland. Ten oosten van de bergketens heerst een landklimaat. In sommige gebieden in de westelijke fjorden en het midden valt meer dan 4000 mm neerslag per jaar, terwijl de neerslag achter de bergen niet meer dan 600 mm per jaar bedraagt.

Landschap

Politiek

De Tenuri bestaan uit negen clans of stammen. Deze stammen worden elk bestuurd door een eigen burchtheer. De belangrijkste stam is de stam Derthsettyt van Zamicula, die Slott Hjemby bewoont.

Naam Betekenis Burchtheer Burcht
Dalelyt Vlaktevolk Opin Slott Opin
Hilelyt Riviervolk Mocha Slott Demos
Belalelyt Hoogvlaktenvolk Remor Slott Gagrin
Dalyt Stadvolk Persiflero Slott Malmo
Dylyt Dorpsvolk Bend Slott Oslin
Getettyt Boerenvolk Herd Slott Wergen
Derthsettyt Herenvolk Zamicula Slott Hjemby
Betettyt Paardenvolk Werde Slott Dwarmer
Xelthettyt Schepenvolk Gertín Slott Ker

De Tenuri zijn geen lid van de Akte der Myrofas Gerechtigheden, maar hebben wel diverse verbonden met buitenlanden, waaronder Mircam. Van oudsher waren de Tenuri de lijfwachten van de koning van Mircam, tot de dood van Magakoron Alte-Mira van Mircam. Men vermoedt kwade opzet vanuit Slott Hjemby.

Cultuur

De Tenuri zijn gehard. Het zijn hardvochtige nachtelfen, die bekend staan om hun uitstekend getrainde lijfwachten. Ook de vrouwen zijn vrijgevochten en sterk, en bezitten een relatief vrije positie in de clans.
Van Tenuri wordt kracht, vrijmoedigheid en inventiviteit verwacht.
Tenuri kijken neer op alle andere rassen en afkomsten. Hoewel ze relatief verwant zijn met de Hazdorianen houden ze geen mensenslaven. Mogelijk om de simpele reden dat ze zich niet met mensen willen inlaten.
Gemengde huwelijken worden onder geen beding toegestaan, men trouwt niet buiten zijn ras. Andere nachtelfen dan Tenuri zijn toegestaan, maar worden tot in lengte van dagen gezien als buitenstaanders.

Taal

Men spreekt het Milat in het gebied van de Tenuri.

Geschiedenis

tenuri.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 22:36 door tetachan