Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

sirenes

Sirenes

Overzicht

Maximale leeftijd: 800.
Lengte: 1.60-1.90 meter.
Morele categorie: nachtwezen.
Fysieke kenmerken: gracieus.
Geestelijke kenmerken: ijdel.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 8.9.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Parthenope heeft voor de helft de gestalte van een vogel en voor de helft van een mensen, te vergelijken met een meermin. Ze heeft het hoofd van een vrouw,een prachtig gezicht.
Ze heeft voor de rest een lichaam geheel bedekt met glanzende veren. Ze heeft twee vogelvleugels, ongeveer zo groot als de rest van hun lichaam. Naast het gezicht zijn ook de twee armen niet met veren bedekt. Met deze armen bespeelt zij de fluit of de citer. Ondanks haar bijzondere voorkomen hebben de sirenes een grote aantrekkingskracht op het mannelijke deel van de wereld, maar nog het meest op de mensen.
Haar nakomelingen, afhankelijk hoeveel sirenebloed ze in zich hebben, variëren van uiterlijk. De oudste zijn haast hetzelfde, maar jongere sirenes met maar weinig sirenebloed kunnen niet meer als half vogel worden beschreven. Ze zijn mooie vrouwen met vleugels en veren als lichaamsbedekking.
Extra aandacht vragen de stembanden, die bijzonder lang en flexibel zijn. Hun kelen kunnen geweldig geluid voortbrengen dat zeer ver draagt. De klankschoonheid is uitzonderlijk.

Geestelijke eigenschappen

Het mag duidelijk zijn: sirenes zijn intens gemeen. Ze doen zich lief en aardig voor, maar geven vorm aan de superlatief van huichelachtig. Ze zijn eropuit iedereen, ongeacht afkomst, in het verderf te storten. Vertrouw nóóit een sirene. Naast gemeen zijn ze ook ontzettend ijdel. Hun uiterlijk is het belangrijkste dat telt. Onderlinge jaloezie komt dan ook veel voor. Zijn er ook nog goede eigenschappen? Misschien dat ze, als ze iets ten doel hebben gesteld, ook niet zullen rusten voor het ten uitvoer is gebracht. Maar het is de vraag of dat nog een goede eigenschap te noemen is wanneer het om hun louter snode plannen gaat.

Woongebieden

Religie

De god van de sirenes is Ygserat-Kervas, waar ze een haat/liefde-relatie mee hebben. Door hem is de gewoonte ontstaan om mannen op te eten.

Oorsprong

Sirenes behoren tot de soort van de nimfen, maar zijn niet gekoppeld aan natuurlijke elementen als bomen en bronnen. De oorspronkelijke sirenefamilie bestond uit elf sirenes, Agalope, Aglaphonos, Leucoisia, Ligeia, Molpe, Parthenope, Peisinoë, Raidne, Teles, Thelpexeia en Thelxiope. Zij vertegenwoordigden alles waar mannen (mensen!) op vallen, zowel de deugden als de ondeugden: perfectie, mooie stem, mooi gezicht, verleidend gezicht, schrille, etc.

De Sirenes woonden op de eilandjes tussen Sorrento en Capri. Alle mannen die voorbij kwamen verleidden ze met hun prachtige stemmen. Ze lieten ze te pletter slaan op de rotsen en zogen hun daarna alle levenskracht uit, door met ze naar bed te gaan. Zo konden ze eeuwig blijven leven en hadden ze ook geen behoefte zich voort te planten. Door een tragische gebeurtenis, waar een zeker mens die het hoog in de bol had, Owdiszuis genaamd, debet aan was veranderden tien van de elf sirenes in rotsblokken. Alleen Parthenope wist te ontkomen door te doen alsof ze dood was en in zee te storten.
Ze spoelde aan op het vaste land. Daar maakte ze kennis met een aardige luchtelf, naam onbekend. Ze trouwden en kort daarop baarde Parthenope een dochter. Ze leek in niets op haar vader, ze was daarentegen een evenbeeld van haar moeder. Het bloed kroop waar het niet gaan kon; Parthenope en haar dochter waren geboren om te moorden. Op een goede dag verlieten ze hun woonplaats om weer op Capri te gaan wonen. Ze hervatten hun werk als mannenverleidsters/verslindsters, maar begrepen dat ze hun familielijn niet konden voortzetten zonder de mannen die ze aan de lopende band van kant maakten. Dus worden er af en toe op Capri weer nieuwe Sirene-dochters geboren.
Door alle kruislingen en halfbloedsirenes gebeurt het tegenwoordig steeds vaker dat sirenes de hort op gaan, op zoek naar een nieuw leven. Zij vermengen zich met andere myrofas en hebben niet meer het echte sirenebloed in zich. De vaardigheid om de levenskracht uit mannen te gebruiken staat sterk in verband met de hoeveelheid sirenebloed in een sirene. Degene die daarvan weinig hebben zullen minder snel kinderen kunnen krijgen, omdat het zaad voor hun eigen levenskracht moeten gebruiken en niet voor kinderen.

sirenes.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan