Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

rechter

Rechter

Rechters zijn over het algemeen degenen die in een geding beslissen wie gelijk heeft, de aanklager of aangeklaagde. Er zijn officiële rechters, aangesteld door de koning of de regering, maar maar ook scheidsrechters en degenen die in een ruzie beslist wie gelijk heeft kan een rechter genoemd worden, maar dat is enkel inofficieel. Rechters worden geacht totaal onomkoopbaar en objectief te zijn.

Daarnaast zijn er rechters die werken bij de IRMM, een organisatie die is ontstaan na de Akte der Myrofas Gerechtigheden die opgesteld is door verschillende landen, om misdadigers te kunnen berechten die gevlucht zijn naar het buitenland. Het aantal rechters dat de IRMM heeft aangenomen is groot van getal, maar meestal zijn per lopende zaak dezelfde rechters in functie, omdat zij de meeste kennis hebben van die zaak.
Voor lichtere misdaden wordt slechts één rechter aangesteld, voor zwaardere overtredingen twee, en voor de zwaarste overtredingen drie. Wanneer er meerdere rechters samen rechtspreken moeten de rechters van verschillende rassen afkomstig zijn, om te voorkomen dat er gehandeld wordt volgens de handelswijze van één enkel ras. Bij een samenstelling van drie rechters is één van de rechters de opperhoofdrechter. Zijn of haar stem telt zwaarder dan die van de anderen. Het bestuur van de IRMM bepaalt in welke categorie een zaak hoort; dat kan halverwege de zaak nog veranderd worden, wanneer het anders uitpakt dan verwacht.

Rechters zijn vaak rijke mannen of vrouwen (meestal mannen) die tijd over hebben om de vooral eervolle taak van rechter te vervullen. Er zijn vereisten wat betreft studie, namelijk iets dat in de buurt komt van internationale rechten, rechten per land (maar een rechter kan gespecialiseerd zijn in een bepaald land), myrofasgeschiedenis, myrofasculturen en retorica, maar van elk van deze vereisten geldt dat een bijscholing of cursus ook goed is, als het de toekomstige rechter maar in staat stelt de toets te doorstaan die ze aan het begin van hun carrière moeten doen.

rechter.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan