Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

nimfen

Nimfen

Overzicht

Maximale leeftijd: 500.
Lengte: 1.65-1.85 meter.
Morele categorie: dagwezen.
Fysieke kenmerken: oogverblindend mooi, puntoortjes.
Geestelijke kenmerken: narcistisch, meelevend.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 9.0.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Nimfen zijn oogverblindend mooie wezens en hun schoonheid beroert vrijwel alle mensen en myrofas. Ze hebben veel weg van een mens qua verschijning en lengte, maar hebben spitsere trekjes en bewegen zich van nature vaak al gracieus. Ze hebben kleine puntoortjes, hoewel minder dan die van een elf. Hun handen zijn vaak slank en lang, niet gemaakt om arbeid te verrichten. Ze zijn fysiek vrij zwak.
De kleur van hun ogen werd van oorsprong bepaald door hun ondersoort, maar doordat ze zich vermengd hebben kunnen nimfen vrijwel alle kleuren hebben die mensen ook kunnen hebben. Hun zintuigen zijn gemiddeld.
Nimfen verouderen qua uiterlijk heel langzaam. Hoewel ze ouder worden, zoals elke myrofas, zie je dat niet goed terug in het uiterlijk, dat blijft er namelijk altijd jong uitzien. Zo komt het dat een bejaarde nimf van 500 jaar oud er uitziet als iemand van een jaar of 40. Je zou dus kunnen zeggen dat nimfen een qua uiterlijk een soort eeuwige jeugd hebben. Van binnen verouderen nimfen wel en ook geestelijk verouderen ze normaal.

Geestelijke eigenschappen

Nimfen zijn zich zeer bewust van schoonheid. Vaak zijn ze ook vrij ijdel. Hierdoor hebben ze een zwak voor mooie kleding en spullen waarvan ze denken dat deze hun schoonheid zullen vergroten.
Het zijn bevlogen wezens en worden door de buitenwereld vaak als vrolijk, onbezorgd, maar ook teruggetrokken beschouwd. Ten opzichte van elkaar kunnen ze ontzettend gemeen zijn, zeker als het gaat om wie de beste en/of de knapste is.
Verder zijn nimfen meelevende wezens die klaar staan voor ieder wezen dat in hun ogen zielig is. Na de geboden hulp wordt echter wel verwacht dat de ontvanger zo snel mogelijk weer vertrekt, tenzij deze nog van nut kan zijn.
Doorgaans worden ze gezien als dagwezens.

Woongebieden

De meeste nimfen wonen in Cedorillian, Nascam en Svitine.

Religie

Nimfen vereren Sprilas, god van de wouden.

Oorsprong

Nimfen zijn één van de meer geheimzinnige rassen op Myrofas. Ze waren ooit één gemeenschap, maar door de eeuwen heen hebben zij zich, net zoals de meeste andere rassen verspreid over heel Europa. Hierdoor lijken ze niet in alle opzichten meer op elkaar, maar ze hebben allemaal in ieder geval twee bijzondere eigenschappen gemeen waardoor ze opvallen:

  • Ze worden qua uiterlijk heel langzaam oud en zijn ontzettend mooi
  • Ze kunnen van nature verdwijnen en verschijnen (teleportatie)

Nimfen zijn niet vies van een beetje flirten. Dat doen ze naar elkaar maar ook naar andere rassen. Flirten bevestigt de eigenwaarde en het idee de mooiste te zijn. Een relatie beginnen met een ander myrofasras, dat is een heel ander verhaal. Dit is absoluut een taboe. Een kruising tussen een nimf en eender welk wezen leidt onmiddellijk tot een verbanning uit het dorp of de stad.
Nimfen krijgen gemiddeld veel kinderen: tussen de 4 en 6.
De hiërarchie onder de nimfen wordt niet zeldzaam bepaald door de schoonheid en intelligentie. Nimfen zijn vrij zwakke wezens dus ze moeten het hebben van hun intelligentie en hun aanleg voor magie.
Nimfen zijn vaak bijzonder magisch begaafd, zeker in natuurmagie. Bosnimfen hebben veel vaardigheid met aan aarde gerelateerde magie, waternimfen met aan water gerelateerde magie.
Nimfen die in stedelijker gebieden opgegroeid zijn, hebben een meer algemene vaardigheid in magie, met name wilsmagie.
Daarnaast kunnen alle nimfen magisch verschijnen en verdwijnen. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is onbekend, maar er zitten duidelijk wilsmagische elementen in.

nimfen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan