Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


morgenster

Verschillen

Dit geeft de verschillen weer tussen de geselecteerde revisie en de huidige revisie van de pagina.

Link naar deze vergelijking

Beide kanten vorige revisie Vorige revisie
morgenster [05/07/2018 21:16]
tetachan
morgenster [05/07/2018 21:46] (huidige)
tetachan
Regel 1: Regel 1:
 {{autolink>​Morgenster}} {{autolink>​Morgenster}}
-{{tag>>​voorwerpen}}+{{tag>​voorwerpen}}
 ======Morgenster====== ======Morgenster======
 De morgenster is een [[knuppel]] met metalen punten. Deze punten kunnen op twee manieren worden aangebracht:​ of de hele houten schacht wordt voorzien van ijzeren punten, of de top van de schacht word omwikkeld met een metalen huls waar punten in worden gezet. Het uiteinde van een morgenster is kleiner dan die van een [[knots]] of een [[knuppel]]. Soms zit aan de top van de schacht nog een punt, zodat het naast slagwapen ook als stootwapen kan worden gebruikt.\\ De morgenster is een [[knuppel]] met metalen punten. Deze punten kunnen op twee manieren worden aangebracht:​ of de hele houten schacht wordt voorzien van ijzeren punten, of de top van de schacht word omwikkeld met een metalen huls waar punten in worden gezet. Het uiteinde van een morgenster is kleiner dan die van een [[knots]] of een [[knuppel]]. Soms zit aan de top van de schacht nog een punt, zodat het naast slagwapen ook als stootwapen kan worden gebruikt.\\
 Net als de [[knuppel]] en de [[knots]] is de morgenster bij uitstek een wapen voor een voetsoldaat. Een slag met een morgenster kan een tegenstander dodelijk verwonden. Net als de [[knuppel]] en de [[knots]] is de morgenster bij uitstek een wapen voor een voetsoldaat. Een slag met een morgenster kan een tegenstander dodelijk verwonden.
 De morgenster wordt vaak verward met de [[goedendag]]. Dit is echter een stootwapen en niet een slagwapen. De morgenster wordt vaak verward met de [[goedendag]]. Dit is echter een stootwapen en niet een slagwapen.
morgenster.txt ยท Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan