Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

magiekern

Magiekern

Magiekernen zijn twaalf sterke magische voorwerpen die gecreëerd zijn door aardmannetjes. Dit zijn de enige voorwerpen die zelf magie produceren, net zoals de goden en myrofas dit kunnen. Elf van deze kernen bevinden zich in tempels die alleen bij enkele aardmannetjes bekend zijn. De twaalfde magiekern bevindt zich onder Bumetrel. Dit is geen algemeen bekend feit.

Oorsprong

In de Mythologica wordt beschreven hoe centaurs de eersten waren die magie gebruikten in hun oorlog met de dysthes. Deze oermagie is zo krachtig en ongecontroleerd dat het volledige ras van de dysthes wordt uitgeroeid en de magische bergen Palidi worden gevormd. De aardmannetjes nemen de magie uit deze bergen en vormen er twaalf magiekernen van die ze aan Hattel geven. De Mythologica behandelt deze zaken in de volgende hoofdstukken: De Bergen Palidi en De Kernen der Magie.

Locatie

De magiekernen zijn door de aardmannetjes ondergebracht in verborgen, ondergrondse tempels. Enkele van deze tempels worden nog bewoond door stammen aardmannetjes. Een van deze tempels is ooit bezocht door de godin Zeno. Zij verwoestte de tempel en kwam te dicht in de buurt van de magiekern. Deze begon de magie van Zeno op te zuigen en zij vluchtte naar Hattel, met de magiekern achter zich aan. Hattel bedwong de magierkern en gooide deze ver weg. Hierdoor zijn de aardmannetjes haar kwijtgeraakt.

Bumetrel

De locatie van de verloren magiekern bevond zich onder het oorspronkelijke Bumetrel. De oprichter van Bumetrel, Cornél Lucien ontdekte de magiekern, maar deze was te krachtig om de magie goed te kunnen gebruiken. Toen zijn zonen Accalios en Gogol probeerden de magiekern te manipuleren, werden zij door het magische voorwerpen naar binnen getrokken. Doordat de magie van Accalios en Gogol vermengd raakten met de magie van de kern was het mogelijk de magiekern te gebruiken.

Er zijn diverse myrofas geweest die zichzelf aan de magiekern hebben gegeven, al dan niet vrijwillig. Het betrof hierbij vooral vampieren die zichzelf aan het leven wilden onttrekken. Veel schoolhoofden hebben gedurende hun termijn het gebruik van de magiekern uitgebouwd. Tegenwoordig wordt de magiekern onder andere gebruikt om de volgende zaken te regelen:

  • Magische verdediging (diverse schilden) van het volledige kasteel en specifieke onderdelen
  • (Warm) water door het kasteel laten stromen, bijvoorbeeld voor gebruik van de badkamers
  • Registratie van personen die het kasteel of specifieke ruimtes binnenkomen of verlaten

De magierkern van Bumetrel bevindt zich ergens onder het kasteel en kan alleen door de schoolhoofden bereikt worden.

magiekern.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan