Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

kobolden

Kobolden

Overzicht

Maximale leeftijd: 70.
Lengte: 1.20-1.50 meter meter.
Morele categorie: dagwezen.
Fysieke kenmerken: krachtig, boogschutter.
Geestelijke kenmerken: neerbuigend.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 4.7.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Kobolden zijn kleine wezens, met een grote haakneus en duistere ogen. Hun huid kan in verschillende tinten grijsgroen en lichtgroen en bruingroen variëren. Ze vallen niet echt op, iets wat de meesten niet erg vinden. Uitzonderlijk sterk zijn ze niet, maar ze zijn wel erg pezig en kunnen goed met een boog overweg. Hun oren hangen meestal langs hun hoofd en monden uit in een punt. Ze hebben een kleine mond en een grote, meestal gebochelde neus.
Ze zijn klein en snel, daarin ligt hun kracht. Ze hebben weinig haar op hun hoofd, en dat is uitzonderlijk zwart, hoewel de ouderdom het wit maakt. Daarentegen hebben ze wel veel haar in hun oren en neus. Iets wat vrouwelijk kobolden vrijwel altijd weghalen. Volwassenen zijn tussen de 1.20 en 1.50 lang. Ze kunnen goed horen en zien, maar ondanks hun grote neus hebben ze geen uitzonderlijke reukcapaciteiten.

Geestelijke eigenschappen

Een kobold wordt ongeveer 50 tot 70 jaar oud. De gezinnen van kobolden zijn redelijk groot, meestal 3 tot 5 kinderen, en leven meestal in een stam die van 2 tot soms wel 50 gezinnen kunnen gaan. Ze zijn vaak erg intelligent, en domme kinderen worden meestal verstoten omdat kobolden denken dat dom zijn overdraagbaar is. Ze kunnen erg kil en afstandelijk overkomen en het probleem is dat ze dat ook zijn. In ieder geval tegenover niet-soortgenoten. Zoals eerder genoemd worden soortgenoten altijd broederlijk behandeld, ook al kennen ze elkaar niet. Kobolden zijn vaak wat neerbuigend en zijn over het algemeen sarcastisch ingesteld.

Woongebieden

Kobolden bewonen Tchaulich en Ycill

Religie

Kobolden dienen Aethel-Athiké, god van de liefde en vruchtbaarheid.

Oorsprong

De Kobolden zijn wezens die er altijd al zijn geweest, als je de stamoudsten en de geschiedenisboeken mag geloven. Niet dat dat erg waarschijnlijk is, maar kobolden hechten zelf wel veel waarde aan dat vermeende feit. Ze woonden oorspronkelijk in de eeuwenoude bossen van Europa, maar Kobolden zijn niet heel erg gehecht aan een vaste woonplaats -er zijn natuurlijk uitzonderingen- en hebben zich over de hele wereld gevestigd. Ze zijn er van alle plaatsen op uit getrokken om de wereld te verkennen.
Ze zijn heel nauw familie met de gnomen, hoewel ze zich niet met dat betrekkelijk wreedaardige volkje willen identificeren. Zelf zullen ze het dus meestal ontkennen. Kobolden hechten geen waarde aan religie. Eigenlijk is het enige waar ze waarden aan hechten techniek. Er zijn weinig vetes geweest tussen de verschillende stammen. Daarnaast zijn ze van mening dat ze met compromissen verder komen dan met bruut geweld. Kobolden worden, in tegenstelling tot andere rassen, vaak door mensen gebruikt als slaven om het rekenwerk te doen of machines en dergelijke voor hen te maken. Kobolden zijn namelijk erg ingenieus en slim aangelegd. Vaak zijn het de schaduwfiguren, de raadsheren en de gezelschapsheren/-dames.

kobolden.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan