Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

knottrollen

Knottrollen

Overzicht

Maximale leeftijd: 100.
Lengte: 1.60-1.80 meter.
Morele categorie: dagwezen.
Fysieke kenmerken: goede conditie.
Geestelijke kenmerken: praktisch.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 5.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Knottrollen zijn tussen de 1.60 en de 1.80 en zijn vaak grof gebouwd met grote handen en voeten. Hun oren zijn erg groot, zo ook hun neus en mond. Daarnaast is hun hoofd erg plat en steken er erg taaie sprieten haar uit. Het lijkt zo wel alsof ze geknot zijn. Waar dan ook heel goed de naam vandaan kan komen. Ze hebben een zeer goed uithoudingsvermogen en zijn vaak ook zeer gespierd. Ze zijn, behalve op hun hoofd, redelijk harig en een baard is bij de knottrollen een teken van wijsheid. De meisjes zijn in mindere mate gespierd en hebben ook minder grove ledematen. Hun huidskleur is groenig, maar kan ook bruinig zijn, of roodachtig.

Geestelijke eigenschappen

Knottrollen zijn praktische, schone, nette en kordate wezens. Ze houden niet van rompslomp of zweverige verhalen, maar van duidelijkheid en directheid. Ze hebben hele groene vingers en zijn daardoor voornamelijk bezig met land en tuinbouw. Ze zijn vrij vredelievend en van het principe: ik vecht voor mijn eigen zaak. Ze zijn daarnaast wel op zichzelf en niet zo open tegenover andere rassen.
De meesten krijgen rond de drie kinderen. Knottrollen leven ongeveer 100 jaar. Veel aanleg voor magie hebben ze niet hoewel er soms uitzonderingen zijn.

Woongebieden

Religie

Knottrollen dienen Hattel, god van vuur, kracht en de onderwereld.

Oorsprong

Knottrollen hebben hun oorsprong bij de trollen, maar meer is ook niet bekend. Boze tongen beweren dat ze een voortvloeisel zijn van een langdurige omgang tussen kobolden en trollen. Ze komen uit Rusland, uit de omgeving van het Kaukasus Gebergte en zijn verder getrokken naar het westen en het oosten. Ze leven het liefst in bossen op berghellingen; in een rotsige, bossige omgeving.
Hun geschiedenis is er eentje van zich settelen en vermeerderen, niet een van veroveren en heersen. Ze zijn daarom in veel oude bronnen buiten beschouwing gelaten en afgedaan als primitievelingen.
Omdat over het algemeen knottrollen niet zo intelligent zijn (op een aantal stammen na) en geen grote drang hebben tot vechten, is het door de eeuwen heen een rustig gedijend volkje geweest. Levend van wild uit de bossen en wat ze zelf verbouwen. Want doordat Knottrollen groene vingers hebben zijn het uitstekende landbouwers.
Hun ras kwam pas meer op de voorgrond vlak voor het begin van het afgelopen millennium. Waarbij steeds meer myrofas steeds vaker kant moesten kiezen. Knottrollen werden zo uit hun onbekendheid getrokken en voor een allesbepalende keus gesteld. Na veel getrouwtrek in hun bestuursraden kozen ze kant voor de “goeden”. En moesten dus ook tegen wil en dank in hun oorlogen vechten. Toch bleken ze in de oorlogen wel zeer goede strijders te zijn, door hun uithoudingsvermogen en spierkracht, maar met veel plezier vochten ze niet in grote oorlogen die niet direct over hún zaak ging.
Sindsdien zijn ze zich meer gaan oriënteren op de wereld, hoewel ze over het algemeen nog steeds het liefst hun eigen beslommeringen binnen hun eigen dorpen hebben. Ook wonen ze nu meer verspreid over de wereld, en niet alleen meer in de bossen of op bergen, hoewel dat nog wel het allermeest zo is.

Wist je dat...

knottrollen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan