Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

hop

Hop

NC. Animal Bestia Hoppus Terrae
NC. Animal Bestia Hoppus Caelorum

De hop is een wezen dat vaak wordt omschreven als een bolletje wol met grote ogen en een klein mondje. Het is onbekend of ze een neus hebben of niet, tot nu toe is daar geen bewijs voor gevonden.
Hops hebben de bijzondere eigenschap erg elastisch te zijn; wanneer ze op de grond vallen stuiteren ze met hetzelfde gemak weer eenzelfde eind de lucht in als vanwaar ze vielen. Dit is vooral het geval bij de jonge hops, het vermogen vermindert naarmate ze ouder worden. Vooral de Hoppus Terrae behoudt een groot deel van dit vermogen, de Hoppus Caelorum behoudt veel minder daarvan. Jonge hops gebruiken dit stuitervermogen veel om atletische toeren uit te halen: ze springen overal overheen, op elkaar en vormen onwaarschijnlijk hoge torens.

Er zijn twee soorten die worden geschaard onder hops, namelijk de Hoppus Terrae, de hop die in de eerste regel is beschreven, en de Hoppus Caelorum. De Caelorum wordt ook wel vlieghop genoemd, en hij onderscheidt zich van de gewone hop door zijn vleermuisachtige vleugels. Hij is buitengewoon geschikt om in plaats van de postduif pakketjes en brieven te bezorgen.
Hops leven zowel in het wild als dat ze worden gefokt door een hopsfokker, maar het zijn vooral de vlieghops die veel gefokt worden; deze diertjes zijn nuttiger dan de hops, die gewoonlijk de plaats innemen in een gezin dat bij mensen een konijn doet. Het enige nuttige van een gefokte hop die niet kan vliegen, is dat hij waarschijnlijk tammer is en minder snel wegloopt.

Kleuren

De kleuren van een hop kunnen rood, blauw, geel, paars, groen en oranje zijn, in verschillende tinten, maar de groene en paarse komen toch het minst voor. Speciaal aan hops is dat ze een voorkeur hebben voor hun eigen gekleurde hops. Een rode vormt liever een gezinnetje met een andere rode hop dan met een gele. Bovendien zijn hops monogaam en blijven ze hun hele leven bij hun mannetje of vrouwtje.
Bijzonder is dat elke kleur hop allergisch is voor een bepaald stuk fruit, en gemengde hops, paarse, oranje of groene, krijgen van beide ouders die allergie mee, wat hen kwetsbaarder maakt dan hun primair gekleurde ouders.

hop.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan