Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

gorgonen

Gorgonen

Overzicht

Maximale leeftijd: 480.
Lengte: 1.60-2.00 meter.
Morele categorie: nachtwezen.
Fysieke kenmerken: slangenhaar.
Geestelijke kenmerken: solitair.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 6.4.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Gorgonen zijn lichamelijk gemiddeld even sterk als een mens. De vrouwen zijn namelijk sterker dan de mensenvrouwen, maar de mannen zwakker dan hun menselijke geslachtsgenoten.

Geestelijke eigenschappen

Deze wezens zijn vaak goed in elementaire magie, en hebben dat ook altijd bedreven, omdat ze niet veel van de 'moderne' Griekse cultuur beleven. Die deed daar niet veel mee. Ze hebben altijd al wat afgezonderd geleefd. Gewoonlijk krijgt een gorgonenpaar maar een paar kinderen, drie is al veel. Omdat mannen soms meerdere vrouwen nemen, blijft de bevolking wel op pijl. Gorgonen worden 6 keer zo oud als mensen.

Woongebieden

Religie

Gorgonen dienen Sselen, god van de sluipmoordenaars, steen, en beeldhouwen.

Oorsprong

De gorgonen kwamen oorspronkelijk uit de bergen in het zuiden van Griekenland, waar ze in spelonken wonen en zich over het algemeen afzijdig houden van mensen en myrofas. Ze bemoeien zich meestal niet met de oorlog tussen deze twee, omdat ze niet graag met mensen omgaan, maar de myrofas ook niet zo zien zitten. Wel zijn er gevallen bekend die een bondgenootschap met bepaalde sirenes hadden, maar deze zijn een uitzondering.
Als ze al iets anders hadden gewild dan vijandschap tegen andere myrofas, dan was het ze onmogelijk gebleken; myrofas zijn bang versteend te worden als een Gorgo ze aankijkt. Dit halen ze uit de mythen over Medusa, die dat scheen te kunnen. Hoewel gorgonen die eigenschap niet meer hebben, als ze die al ooit gehad hadden, schijnen ze toch eeuwenoude spreuken te kennen met hetzelfde effect. Dit weten alleen de wijste van de gorgonen, laat staan dat die bekend zijn bij een ander volk dan dit. Het idee van verstenen wordt nog versterkt door het feit dat een gorgo zich graag omringt door levensechte standbeelden, of het nu versteende wezens zijn of beelden van goede kunstenaars. Beeldhouwen heeft dan ook hun passie. Een traditie is om van elke dode een beeld te maken, om in de beeldentuin te zetten.
De wezens werken alleen met steensoorten, niet met goud of zilver, ook kleden ze de beelden niet aan met stoffen en edelstenen, integendeel tot wat veel menselijke beeldhouwers doen.
gorgonen krijgen meer dochters dan zonen, waardoor het niet zelden voorkomt dat een mannelijke gorgo meerdere vrouwen heeft, die hij onderhoudt in verschillende grotten. Dit heeft natuurlijk ook het effect op de kinderen dat ze het zelf ook vaak niet bij één houden.
gorgonen laten hun ‘haren’, die slangen zijn, het liefst zo lang mogelijk groeien, omdat ze dan dicht bij hun lichaam goed beschermd zijn. Dus meestal lopen alle gorgonen, of ze nu mannelijk of vrouwelijk zijn, met lange slangen op hun rug, en het ergste dat je een gorgo aan kunt doen, is die afsnijden, waar ze ook verschrikkelijke pijnen van lijden.
Deze slangen zijn meestal in dezelfde kleur, maar in verschillende tinten. Zo kan één Gorgo lichtblauwe én donkerblauwe haren hebben. Verder zijn bijna alle kleuren wel vertegenwoordigd onder deze soort. Dan hebben ze nog een staart, die in één van de tinten van hun haar is. Deze staart is als van een ezel, met een pluimpje aan het eind.
Hun lichaam is als van mensen, maar hun ogen zijn altijd groen, felgroen.

gorgonen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan