Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

geneeskunde_bumetrel

Geneeskunde Bumetrel

Leerjaar 1

In het eerste leerjaar leer je vooral over het lichaam zelf. Hoe zie je er van binnen uit? Hoe werken onze organen nou eigenlijk? Het lichaam wordt van binnen en van buiten bekeken zodat de leerling een handvat heeft in de komende leerjaren.
Ook wordt in dit jaar gekeken naar onderwerpen als eerste hulp verlenen bij kleine ongelukken en het herkenen van ernstige ziektes en ongevallen hoewel aan de laatste twee alleen aandacht wordt besteed aan het leren herkennen en niet aan het behandelen.

Leerjaar 2

Nadat er in jaar 1 aandacht is gegeven aan het verlenen bij eerste hulp en de werking van het lichaam, gaan we dit jaar beginnen met het gebruik van planten om huis-tuin-en-keukenmiddeltjes te maken. Welke planten helpen nou tegen hoofdpijn? Welke kun je gebruiken om beter te slapen? Dit soort problemen wordt aangepakt door aandacht te besteden aan de stoffen die in de kruiden/planten aanwezig zijn, zodat de leerling aan het einde van het jaar in staat is om verschillende kruiden/planten aan verschillende kwaaltjes te koppelen.

Leerjaar 3

Gifstoffen en hoe te behandelen. Dit jaar wordt er intensief gekeken naar gifstoffen en hoe deze te herkennen en tenslotte te behandelen zijn. In dit jaar wordt gebruik gemaakt van de kennis van het tweede jaar.
Dit jaar is vooral praktijk gericht.

Leerjaar 4

Nu de leerlingen het behandelen van de meest voorkomende gifstoffen onder de knie hebben gaan we er wat tijddruk op zetten. Ook dit jaar is vooral praktijk gericht maar waar in het 3e vooral gekeken werd of je de gifstof wist te behandelen word dit jaar vooral gekeken of je ook in staat bent om de patiënt snel te behandelen zonder vooraf te weten welke gifstoffen de patiënt binnen heeft gekregen.

Leerjaar 5

Na 3 jaar intensief bezig te zijn geweest met kruiden, planten, zalfjes en drankjes gaan we nu weer terug naar het lichaam op zich. We verfrissen de kennis van het lichaam die geleerd was in jaar 1 en we kijken nog eens wat beter naar de organen, de spieren en hoe het allemaal samenhangt.
Later in het jaar leren de leerlingen alles over de nazorg van een patiënt. Hoe behandel je een wond die ettert? Hoe ontsmet ik open wonden in de eerste plaats?

Leerjaar 6

In dit leerjaar leren jullie om diagnoses te stellen. Wat is er nou aan de hand met mevrouw A? Waarom heeft meneer B de hele tijd een bloedneus? Als jullie een diagnose gesteld hebben, moeten jullie deze ook behandelen.
Tijdens dit jaar wordt vooral gewerkt in groepjes en is er bijna alleen praktijk.

geneeskunde_bumetrel.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan