Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

feeen

Feeën

Overzicht

Maximale leeftijd: 700.
Lengte: 1.50-1.80 meter.
Morele categorie: dagwezen.
Fysieke kenmerken: vleugels, mollig.
Geestelijke kenmerken: wispelturig.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 8.2.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Feeën zien er heel erg uit als mensen, dus met ronde oren en matige zintuigen. Ook zijn ze ongeveer tussen de 1.50 en de 1.80 Ze hebben vleugels net als luchtelfen, hoewel die van feeën meestal wat kleiner zijn en ze er vier hebben, in plaats van twee. In verhouding worden er meer meisjes dan jongens geboren bij de Goede Feeën, iets wat net andersom ligt bij de phaosfeeën.

Geestelijke eigenschappen

Feeën zijn levensgenieters, die er ook veel aan willen doen hun éigen leven te veraangenamen, maar ook goed meevoelen hoe het voor anderen is de fijne dingetjes van het leven te missen. Sommigen helpen zelfs mensen die het moeilijk hebben. Ze zijn best snel afgeleid en zijn ook best wispelturig als het gaat om kleine dingetjes. Ook zijn ze slordig en vaak een beetje lui. Veel van hen zijn daarom wel goed in huis, tuin en keuken magie, want dan hoeven ze minder te doen. Ze krijgen meestal tussen de 3 en 4 kinderen. En worden maximaal ongeveer 700 jaar.

Woongebieden

Feeën bewonen Iliadel, Nascam en Svitine.

Religie

Feeën vereren Wechtan, god van muziek, wijn en feesten.

Oorsprong

Bescheidenheid siert de mens, maar jij bent een fee. Moeder-op-dochtergezegde

Feeën waarschijnlijk uit de eilanden ten noordwesten van Europa. Aangezien daar de oudste bronnen over hen vandaan komen. Ze zijn verwant aan de nimfen en luchtelfen, zoals zij verwant aan de Feeën zijn, maar hebben wel weer een heel eigen cultuur. Feeën houden van grote steden om in te wonen. En naast hun vleugels lijken ze verdacht veel op mensen, dus wonen ze ook veel onder de mensen. Ze leven in grote huizen en houden over het algemeen van rijkdom en welvaart.
Omdat ze een afschuw hebben van het kwaad, hebben ze geprobeerd zoveel mogelijk het slechte te bestrijden. Met heel veel geestdrift hebben ze andere rassen opgeroepen een keus te maken, voor of tegen. En dat hebben ze ook gedaan. Toch zijn ze ook bang voor het kwade, en bevechten het het liefst van een afstand, door financiering of organisatie.
Toch zijn er een heel aantal feeën die voorstander zijn van een grote genocide onder de slechte Myrofas, en vechten mee in elke oorlog waar slecht en goed zich meten. Die tweedeling laat zich ook gelden in hun houding naar slechte feeën. De een heeft een soort van medelijden met ze en is ook lichtelijk bang voor ze. De andere helft kan een levende Slechte Fee (die zichzelf liever de Phaosfeeën noemen.) niet in zijn of haar buurt verdragen. Natuurlijk zijn dit twee uitersten, maar als Goede Fee hoor je altijd wel bij één kant. Door die verdeeldheid is er ook niet echt één rijk van Feeën, maar sluiten steden, of stadsdelen zich vaak aan bij al bestaande rijken van andere Myrofas.
Doordat ze tussen de mensen leven hebben ze zich de kunst van het camoufleren en verbergen goed eigen gemaakt. Hoewel ze in hun huizen en eigen openbare gebouwen alle voorzichtigheid laten varen. Feeën houden namelijk ook erg van feestjes en gezelligheid. Vaak zijn ze daarom wel wat gezet.

feeen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan