Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

faunen

Faunen

Overzicht

Maximale leeftijd: 80.
Lengte: 1.10-1.40 meter.
Morele categorie: dagwezen.
Fysieke kenmerken: lenig.
Geestelijke kenmerken: vrolijk.
Gemiddeld cijfer voor uiterlijk: 5.6.

Eigenschappen

Lichamelijke eigenschappen

Faunen hebben het onderlichaam van een geit en het boven lichaam van een mens, dat maakt ze redelijk klein van gestalte. En ongeveer tussen de 1.10 en de 1.40. Ook hebben ze horens op hun hoofd en meestal gekruld haar. Door hun aard voor plezier maken en dansen zijn ze lenig en vaak vingervlug. Veel faunen zijn donkerharig en hebben ook veel haar, vaak ook op hun rug.

Geestelijke eigenschappen

Faunen houden van feesten, zijn daarom ook vaak erg sociaal. Ze hebben een goed gevoel voor muziek. Ook zijn ze soms wel wat ongeremd en onbeheerst. Daarnaast zijn ze heel vredelievend en misschien een beetje traditioneel in hun doen, faunen hechten ook veel waarde aan etiquette. Daarnaast zijn veel faunen kunstzinnig. Een faunen gezin is meestal niet heel groot. Maar gezinnen met 4 kinderen zijn niet heel zeldzaam. Faunen leven meestal ongeveer even lang als mensen. En hooguit worden ze wat ouder.

Woongebieden

Fauns bewonen Allavrië en Nascam

Religie

De faunen dienen Arya de Zingende en Irunia de Zachtmoedige als hun godinnen.

Oorsprong

Oorspronkelijk komen faunen uit Griekenland, Albanië, Bulgarije en omgeving. Ook woonden ze in mindere mate in Italië. Omdat ze diep in de bossen leefden en niet zoveel contacten hadden met andere myrofas, was hun vroege verleden er een van rust en vrede. Diep in de bossen verscholen, leefden de faunen hun vrolijke en feestende bestaan, wat zo typisch is voor hun ras. Eeuwen lang bleven ze onopgemerkt, maar er kwamen steeds meer rassen in de wereld en het bos moest gedeeld worden met steeds meer wezens.

De faunen begonnen iets meer te bemoeien met andere wezens op de wereld en sloten meerdere verbonden met de centaurs die vaak ook het bos verkozen. Samen probeerden ze in hun kleine gemeenschappen te doen alsof er niets veranderde, maar ook dat lukte later niet langer. Vele faunen die amper geweld kenden moesten vluchten voor de afschuw van de mensen. Daardoor werden de faunen verder verspreid naar het oosten, westen en noorden. Doordat hele kleine gemeenschappen kwetsbaar waren, werden de dorpjes ook steeds groter en werden nog dieper in de wouden gesticht.

In de oorlog tegen de mensen hebben ook de faunen meegedaan. Dat is bijzonder want faunen zijn, met uitzondering van iets agressievere soort in Tsjechische regionen, heel zachtaardig. Na die oorlog zagen ze in hoe belangrijk verdediging was en gingen minder geïsoleerd en meer verdedigend wonen. Zo leven ze nog steeds, hoewel het onbezorgde van hun bestaan veel minder is en ze steeds op hun hoede moeten zijn. Ook zij zijn zich gaan verenigen in een soort rijkjes met aan het hoofd een raad van dorpsburgemeesters. Het enige wat zij wensten is vrede en dat maakte ze zwak wisten ze, daardoor hadden ze bondgenoten nodig. Daarom hebben faunen afspraken met de land-, luchtelfen en centaurs als het gaat om verdediging.

faunen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan