Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

dodelijke_en_gebande_dranken

Dodelijke en gebande dranken

Voorwoord

Zo lang myrofas reeds bestaan, zo lang bestaan gifstoffen alsook elixers. Zo lang myrofas hebben bestaan, zo lang nu bestaan er slechte myrofas, die onheil over hun naasten brengen en zichzelf te gronde richten. Myrofas die geheel niets anders van zins zijn dan het vernietigen der goede wezens.
Om dezen nu, en om hun daden en creaties, om dezen bestaat de Ban der IRMM, en om dezen bestaat de in dit boek opgetekend zijnde Lijst van Verboden Giffen en Magische Elixers. Op elk van deze opgetekende dranken ligt de Ban, en op elk van de wezens die het waagt een der dranken te vervaardigen rust de Ban alzo.
Vrede zij u, lezer. Maar wee het wezen dat een dezer dranken creëert. Hij zal vervolgd worden, en gestraft tot het eind van zijn dagen. Hij zal gehoond en veracht zijn in de ogen der myrofas en mensen. Hij zal de prijs van zijn daad duizendvoudig betalen, en zijn leven in dienstbaarheid moeten slijten tot de straf voldaan is of de schuld is vrijgekocht.

Pontius Attisica

Lijst van Verboden Giffen en Magische Elixers

Drugi

Drugi is een Kroatische verboden drank die plotselinge schitzofrenie veroorzaakt, meestal met de dood door suïcide tot gevolg. De drank is lichtblauw en troebel, en maar lost spoorloos op in vloeistoffen. Drugi is geurloos, maar niet smaakloos. De smaak is fruitig, maar scherp.

Plågsam

Plågsam is een Zweedse gebande drank die een plotselinge dodelijke allergie voor zuurstof veroorzaakt. De drank heeft zelfs effect op vampieren. De drank is geurloos en kleurloos, en wordt toegediend op de huid. De smaak is licht zilt, niet te onderscheiden van normale transpiratie.

Danza Infinito

Danza Infinito is een Italiaanse gebande drank die onophoudelijk dansen veroorzaakt, met dood door uitputting als gevolg. De drank heeft de geur, smaak en kleur van goede wijn. Danza Infinito is alleen werkzaam in grote hoeveelheden.

Calmarse

Calmarse is een Spaanse gebande elixer die alle zintuigen definitief uitschakelt.
De drank wordt op de huid toegediend in de vorm van een zalf, niet te onderscheiden van zalven gebruikt door masseurs en geneesheren. De zalf is geleiachtig geel, en ruikt naar kamille.

Ammazzare Mio

Ammazzare Mio is een Italiaanse gebande drank die onvrijwillige suïcide veroorzaakt.
De drank is eenvoudig te traceren in het speeksel en bloed van het slachtoffer, maar verdwijnt spoorloos vier uur na de veroorzaakte dood. Ammazzare Mio wordt pas actief bij aanraking van het speeksel van het slachtoffer, en is onmiddellijk werkzaam. De drank is smaakloos, geurloos en kleurloos tot hij geactiveerd wordt, waarna hij bitterzoet en stroperig wordt.

Ingen Ljuga

Ingen Ljuga is een gebande drank die leugens en onwaarheden met martelende pijnen bestraft. De drank heeft definitieve gevolgen, en is tot op heden niet omkeerbaar. Ingen Ljuga is doorzichtig zwart, maar neemt de kleur aan van de substantie waarin of waarop het is aangebracht. Ingen Ljuga is smaakloos, maar niet geurloos. De geur heeft iets weg van rook.

Ragnarr

Ragnarr is een gebande drank die een myrofas tijdelijk in een mens verandert. De verandering is totaal, en is zelfs niet traceerbaar door geur, lichaamslengte of gedrag. Aangezien deze drank in de buurt van vampiers desastreuze gevolgen kan hebben is gebruik ten strengste verboden. Ragnarr is geurloos, smaakloos en kleurloos, en laat geen magische sporen na in het lichaam of het bloed van het slachtoffer.

Dragoon

Dragoon is een Engelse gebande drank die spontane ontvlamming van het slachtoffer veroorzaakt. De drank werkt te snel om tegen te kunnen gaan, hoewel tegengiffen wel zijn ontwikkeld. De drank is oranjerood, smaakt naar pepers en is geurloos.

Cofraje moarte

Cofraje Moarte is een Roemeense gebande drank die darmzwellingen veroorzaakt, waardoor de buik van het slachtoffer openbarst.
Cofraje Moarte is lichtgroen en doorzichtig, maar smaakloos en geurloos.

Ruolo occhi

Ruolo Occhi is een Italiaanse gebande drank die de ogen van het slachtoffer uit hun kassen laat springen. Ruolo Occhi is geurloos, smaakloos en kleurloos, en vertroebelt alle vloeistoffen waarin het wordt opgelost.

Kribbeln

Kribbeln is een Duitse gebande drank die transpiratie in vlooien verandert. De gevolgen zijn definitief. Kribbeln is grijs en troebel, maar geurloos en kleurloos. De drank werkt zowel bij inname als bij aanbrenging op de huid.

Vaiennetaan

Vaiennetaan is een Finse gebande drank die de mond van het slachtoffer laat verdwijnen. De drank is definitief, en heeft veelal dood door uithongering tot gevolg.
De drank werkt onmiddellijk bij inname. Vaiennetaan is geurloos, kleurloos en smaakloos.

Gota Mortos

Gota Mortos is een Portugese gebande drank die een slachtoffer in een plaatselijke regenbui uiteen laat vallen. De drank is uiteraard onomkeerbaar. Gota Mortos is donkerblauw, maar opgelost in andere vloeistoffen verdwijnt de kleur. De drank blijft evenwel glinsteren. Gota Mortos is smaakloos en geurloos.

Gusanus Mortal

Gusanus Mortal is een Portugese gebande drank die de ingewanden van een slachtoffer in maden verandert. De drank werkt bijzonder langzaam, is onomkeerbaar en heeft tot op heden geen bekende tegengiffen. Gusanus Mortal is geurloos en kleurloos, maar kan herkend worden aan de stroperigheid en de smaak. Gusanus Mortal smaakt naar vet.

Cibo Delizioso

Cibo Delizioso is een Italiaanse gebande drank die het slachtoffer verandert in zijn lievelingsvoedsel. Het resulterende gerecht is van sublieme kwaliteit. Cibo Delizioso is geurloos, kleurloos en smaakt naar gebraden kip.

Konstaterer

Konstaterer is een Deense gebande drank die een onomkeerbare gedaanteverandering veroorzaakt. Het nieuwe uiterlijk is afhankelijk van de bereiding van het elixer. Konstaterer is wisselend van kleur, geur en smaak.

Altvanin

Altvanin is een gebande drank die onmiddellijke dood van het slachtoffer tot gevolg heeft. De drank is de snelst werkzame drank ter wereld, en absoluut onontkoombaar, hoewel er meerdere tegengiffen voor in omloop zijn.
Altvanin is geurloos en kleurloos. De smaak is onbekend.

Grobertal Konik

Grobertal Konik is een gebande drank die een trage en uiterst pijnlijke dood tot gevolg heeft. De werking van de drank kan weken duren. Grobertal Konik is bloedrood en eenvoudig te herkennen aan zijn branderige geur.

Mortus asla

Wertall

Werrtall is een gebande drank die zelfverminking veroorzaakt. In tegenstelling tot een groot aantal gebande dranken hoeft het resultaat niet onvermijdelijk tot de dood te leiden.
Werrtall is zwart, stroperig en smaakt naar aardbeien.

Renew

Amourette

Vodka pentru totdeauna

Allmanoev darikesh

Klykka

Petruvnoesh

Ssjoemm

Adrip paloetsha

Rona totala warrano

dodelijke_en_gebande_dranken.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan