Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

dialogen

Dialogen

Iedereen heeft de begrijpelijke neiging in een gesprek meerdere vragen op zijn tegenspeler af te vuren, waardoor soms meerdere onderwerpen tegelijk worden besproken. Soms vind ik het best lastig om de opbouw van een dialoog goed neer te zetten. Wat wordt eerst gezegd, wat later en wat nou als ik op het ene boos reageer en op het andere juist wil lachen? Hoe pak je dat het beste aan?

Ik heb het geluk dat mijn karakters niet heel sociaal zijn dus ik kan de helft van de opmerkingen en vragen negeren en dan doorgaan op wat ik interessant vind. En als je vraag A stelt en daarna B dan bestaat er de kans dat B nergens op slaat, maar vaak zie je dan dat vraag B genegeerd wordt en is er geen probleem.

Je kunt het vereenvoudigen door je gesproken tekst geen reactie te laten vereisen, dus de vragen zo formuleren dat de ander ze niet perse hoeft te beantwoorden. Dan is het eenvoudiger om een gesprekslijn te negeren en zo het topic overzichtelijk te houden.

Verder blijft het gewoon lastig denk ik, omdat een echte dialoog nu eenmaal korte posts vraagt.Aegnor Ancalimë

Ik vind het altijd leuk om de antwoorden zo veel mogelijk in één klap te geven. Gewoon proberen te combineren dus, of van het ene antwoord naar het andere toepraten. En wat me niet bevalt negeer ik, wat met Mocha altijd praktisch is.

Over het algemeen komen vragen ook 'natuurlijk' achter elkaar aan, in één gedachtenlijn. Zo kun je ze ook beantwoorden.Tetachan Mocha

dialogen.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan