Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

derunia

Derunia de Luidruchtige

Derunia de Luidruchtige is de godin van de Mary-Sue's. Dit is slechts OOC het geval.

Op de vierde dag van de eerste maand van het jaar twaalfhonderd en drieëntwintig, dat is de maand Naka, op die dag nam Ygserat-Kervas zijn vrouw Derunia om haar te doden, en wierp haar in elf stukken in het water van de oceaan.Mythologica

Derunia werd door haar man, Ygserat-Kervas de Zelrret in elf stukken in de zee geworpen toen hij in een aanval van woede zat was van haar klaagzangen. Ze stierf niet, aangezien goden onsterfelijk zijn. Maar godin was ze niet meer, door de vloek van Mespotan die goden-verdelingen in meer dan twee stukken ongoddelijk had verklaard.
De lichaamsdelen van Derunia werden gevonden door Olki, die ze ter vermaak in elf vrouwachtige vogelwezens omvormde, de sirenes. Deze wezens kregen de namen: Agalope, Aglaphonos, Leucoisia, Ligeia, Molpe, Parthenope, Peisinoë, Raidne, Teles, Thelpexeia, en Thelxiope. Deze vrouwen zwoeren eeuwig elk mannelijk wezen te haten en te doden, uit wraak op Ygserat-Kervas en Olki. Tien van deze vrouwspersonen werden verslagen door de mens Owdiszuis, de elfde (Parthenope) werd de stammoeder van de tegenwoordige Sirenen.

derunia.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan