Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

allesunde

Nachtelfenschool Allesunde

Deze school is een antwoord op het samengaan van de goede en slechte wezens op Bumetrel. Niet alle wezens kunnen zich in deze fusie vinden, waardoor deze school voor nachtwezens een zeer aantrekkelijke school is. Zeker omdat de lessen ook aangepast zijn op nachtwezens. Hoewel het regime strikt is en men nog altijd slaven houdt blijft men naar deze school komen, waar ze opgeleid worden tot echte nachtwezens.

Het kastensysteem

Op Allesunde worden drie kasten toegelaten, enkel de laagste kaste mag hier niet studeren, omdat deze dit simpelweg niet kunnen betalen. De twee hoogste kasten kunnen deze opleiding netjes betalen en de laatste klasse zal in ruil voor klusjes moeten bijverdienen, dit systeem is afgekeken van Ypsilon.

De hoogste kasten

Kaste 2 en Kaste 3 bestaan voornamelijk uit phaosfeeën en nachtelfen. Zo nu en dan zit er een verdwaalde rijke vampier tussen. Deze groep woont in een apart deel van de school waar de kamers beter zijn. Ze krijgen voorkeursplaatsen in de klas en extra begeleiding als men daar om vraagt. Ze krijgen in een aparte zaal te eten, samen met de leraren, wat uiteraard beter is dan die van de andere groep. Vaak ook wordt deze groep voorgetrokken op de lagere Kaste.

De laagste Kaste

Kaste 1 bevat een groter aantal vampieren. Het deel van de school waar zij in slapen is goed onderhouden, maar minder luxe dan het deel van de rijkere leerlingen. Ze delen hun kamers met een of twee andere personen, vaak van hetzelfde ras om ruzie te voorkomen en besteden een deel van hun vrije tijd aan het verdienen van hun studiefinanciëring. Ze moeten achterin de klas zitten en zullen het vaak moeten doen met de lessen die ze krijgen. Ze draaien nogal eens op voor de streken van de hogere kasten, hoewel ook deze groep vaak hun mannetje wel weet te staan. Het blijven immers nachtwezens. Het voedsel is simpel en verder zullen ze ook hun eigen kamers moeten opruimen en schoonhouden.

Onderwijs

Vakken

Verplichte vakken:

 • Gymnastiek
 • Latijn en Rhetorica
 • Filosofie
 • Vergiffen
 • Vechtkunsten
 • Maatschappijleer

Optionele vakken:

 • Magie: Kennis en ervaring opdoen in twee magie-soorten.
 • Kunst en muziek: Kennis en ervaring opdoen in kunst en muziek.
 • Zintuigtraining: Optimaal leren gebruiken maken van je zintuigen.
 • Drama: Leren je mimiek en houding ten alle tijden passend bij de situatie te houden, ondanks je gedachten. Tegelijk leer je hier je zelfbeheersing bewaren.
 • Staatskunde: Een toevoeging op maatschappijleer waarbij je leert hoe verschillende regeringen opgebouwd zijn en hoe de relaties hiertussen zijn.

Studieloopbaan

Hieronder een overzicht van de mogelijkheden die je krijgt wat betreft het kiezen en volgen van vakken. Er zit geen maximum aan het vakken wat je mag volgen, maar alle verplichte vakken moeten aan het eind van het jaar voldoende zijn en alle optionele vakken die aan het einde van het jaar onvoldoende zijn zullen per direct vervallen.

Jaar 1 en 2
Alle verplichte vakken
Optionele vakken:

Jaar 3 en 4
Alle verplichte vakken
Eventueel gekozen optionele vakken
Nieuwe optionele vakken:

 • Zintuigtraining
 • Drama

Jaar 5, 6 en 7
Alle verplichte vakken
Eventueel gekozen optionele vakken
Nieuw optioneel vak:

 • Staatskunde

Lestijden en vakanties

Je krijgt op deze school les van 8.00 uur tot 21.00 uur. Lessen krijg je zes dagen per week, tenzij je meer dan negen vakken hebt of aangeeft graag extra les te krijgen, dan zul je ook op zondag onderwijs volgen. Tussen het einde van het schooljaar en het begin van het nieuwe schooljaar heeft men een vakantie van twee weken en halverwege het jaar heeft men nog een vakantie van twee weken.

Geschiedenis

Oprichting

De school Allesunde is in het jaar 704 tot stand gekomen. Het idee voor deze school, speciaal voor nachtwezens kwam voort uit het idee van de nachtelf Narthe Velsus, die van mening was dat Bumetrel geen geschikte school was voor nachtelfen. De school bleek onder vooral de bloedzuivere families een groot succes te zijn en de school werd dan ook al snel bekend in Europa. Van oorsprong werden dan ook enkel de rijkere nachtelfenfamilies van zuiver bloed toegelaten, omdat dit de 'betere myrofas' waren, aldus Narthe. Om deze reden kocht men ook mensenslaven in op deze school, je kon immers welgestelde families niet laten werken.

Uitbreiding

Lange tijd werd de school geleid door de oprichter, maar toen deze in het jaar 942 opgevolgd werd door zijn zoon de nachtelf Gorane Velsus vond deze dat de school meer kansen kon bieden aan de juiste rassen als de striktheid bij toelating minderde. Hoewel de school enkel nog bereikbaar was voor de rijkere wezens, werden nu ook andere rassen toegelaten, hoewel de bloedzuivere nachtelfen nog altijd in de meerderheid waren en ook voorgetrokken werden op andere leerlingen op de school.

Een nieuw tijdperk

Hoewel het inmiddels een traditie was om iedere honderd jaar de baan van schoolhoofd door te geven aan de oudste zoon van het gezin kwam aan deze traditie een eind toen enkele honderden jaren terug de laatste en enige erfgenaam uit de familie Velsus stierf op jonge leeftijd, waardoor er geen opvolgers waren. Hoewel de school in deze tijd open bleef moest er een nieuw schoolhoofd komen. Uiteindelijk werd er na lang overleg en veel ruzie een nieuw schoolhoofd aangewezen. Een phaosfee genaamd Roland Bruzde. Deze maakte de school toegankelijk voor ook de minder rijke leerlingen, door het kastesysteem van Ypsilon over te nemen. De laagste kaste en volledige studiefinaciëring werd echter niet gegeven en dit is ook tot de dag van vandaag niet mogelijk op deze school. Verder zorgde de aanname van de phaosfee ervoor dat de andere rassen zich massaal aan gingen melden en na enkele jaren hadden de nachtelfen ook geen voorkeurspositie meer. De lerarenposities werden ook open voor niet-nachtelfen en zo werd de school een nachtwezensschool.

allesunde.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan