Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

alicanto

Alicanto

NC. Animal Bestia Ales Aureus

Plaats van voorkomen:

De Alicanto komt van oorsprong uit Zuid-Amerika en dan met name Chili. Vanuit Chili verspreidde de Alicanto zich naar de rest van Zuid-Amerika en later naar bijna elke bergachtige plaats, zoals het Himalaya gebergte waar het zijn natuurlijke voedsel haalt uit de daar aanwezige mineraaladers.

Uiterlijke beschrijving:

De Alicanto is een vogel en word ongeveer één tot ander halve meter groot. Wanneer de Alicanto goud eet straalt het dier als de zon, wanneer het zilver eet schittert als de maan. Mijnwerkers die de Alicanto van een afstand zien in het donker volgen het dier in de hoop dat het hen naar goud zal leiden. Het licht dooft echter wanneer de vogel zijn vleugels dichtklapt.

Eigenschappen:

De Alicanto is een sluw dier dat, wanneer het door heeft dat het wordt gevolgd zijn achtervolgers naar een klif leid waarin deze vervolgens de dood vinden. Het dier leeft het grootste deel van zijn leven alleen, maar vormt in de paringstijd stelletjes. De stelletjes bouwen samen een nest op een beschut plekje ergens op de rotsen waar het vrouwtje twee tot drie eieren legt. Tijdens de broedperiode zorgt het mannetje voor voedsel terwijl het vrouwtje op het nest blijft om de eieren uit te broeden. Zodra de eieren uitgekomen zijn en het vrouwtje zelf weer voedsel kan zoeken vertrekt het mannetje weer om in eenzaamheid te leven op zoek naar goud en zilver.

Magische eigenschappen

Geen.

Verwantschap:

Geen.

alicanto.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan