Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

ajith_mairtin

Ajith Mairtín

Geslacht: man
Ras: nachtelf
Woonplaats: Bumetrel
Beroep: docent

Biografie

  • Geboren rond 935, Noorwegen
  • Begaat een misdaad rond 1000 en slaat op de vlucht
  • Weet zijn identiteit bijna 300 jaar geheim te houden
  • Verraden door Tetachan Mocha
  • Ook bekend onder de namen Neslan Polik, Florian Galli en Cú Chull'ain
  • Doet onderzoek naar historische magie en illusionisme en schrijft een aantal boeken onder verschillende aliassen.

Beginjaren

Ajith Mairtín groeide op in Almaria, waar zijn familie zich na plundering en brandschatting van de kusten had gevestigd. Hij volgde de afdeling Merifel op Bumetrel en deed daarna de Academie voor Nachtwezens op Ypsilon. Hij werd kasteelheer van de Elfenhorst en trouwde met Alia Tolkan, een verwant van zijn moeder. Het huwelijk was ongelukkig en werd niet bekroond met nageslacht. Dit tot ergernis van de trotse Ajith Mairtín. Het paar groeide verder en verder uit elkaar naarmate nageslacht langer uitbleef.

Ravnos Mtuc

Nabij zijn landgoed vestigde zich een roedel zwervende weerwolven uit Oost-Europa, onder de leiding van ene Ravnos Mtuc. Nachtelfen en weerwolven leefden vredig naast elkaar totdat Ajith Mairtín bemerkte dat zijn vrouw steeds meer tijd bij de weerwolven begon door te brengen. Met name bij de roedelleider Mtuc. En wat hij al vreesde gebeurde, op een kwade dag werd zijn vrouw door de roedelleider geschaakt en tot zijn vrouw gemaakt.

De nachtelf ontstak in grote woede en viel met veertig man het kampement van de weerwolven aan. Iedereen die de nachtelfen voor het zwaard kwam, werd neergemaaid. Vrouwen, kinderen werden niet gespaard. De volgende ochtend was er van de clan niemand meer over en het dorp was gereduceerd tot een brandende ruïne.

Vlucht voor de IRMM

Toen Ajith Mairtín weer bij zinnen was gekomen, begreep hij dat hij niet langer op de Elfenhorst kon blijven. Hij sloeg op de vlucht voor het Almariaanse gerecht. Zijn vlucht werd opgemerkt en al snel droeg de regering van Almaria de zaak Mairtín over op de IRMM, want veel zin om hem tot in de uithoeken van de wereld te vervolgen, hadden de Almarianen niet.

In de tussentijd werd Ajith Mairtín meermalen herkend door myrofas in Almaria en Mircam. Dit leidde ertoe dat de IRMM al snel het spoor te pakken had en hem in een hinderlaag lokte. In een vlaag van razernij en waanzin wist de nachtelf te ontsnappen aan de fulaki die hem wilden arresteren. Zwaargewond vluchtte hij verder Mircam in en verdween hij merkwaardigerwijs totaal uit het zicht van de IRMM.

Toch lukte het de nachtelf nooit om langer dan twintig jaar ergens te verblijven zonder uiteindelijk herkend te worden. Zijn drift en buitengewoon sterke haat ten opzichte van weerwolven verraden hem keer op keer, zodat hij eeuwenlang van land tot land vluchtte.

Hij probeerde zijn tijd nuttig te gebruiken en deed in Nascam, Chrevnië en Skalatin onderzoek naar keltische magie, hoewel hij zijn werk regelmatig moest onderbreken omdat de IRMM hem op de hielen zat.

Mairtín besloot verder uit te wijken, zo ver mogelijk buiten het bereik van de misdaadbestrijdingsorganisaties. Hij trok naar het het Zwarte Zeegebied alwaar hij de skythische magie bestudeerde en deed zelfs het exotische Egypte aan.

Recentere gebeurtenissen

Rond de jaren dertig van de 13e eeuw keerde de nachtelf terug naar het Europese vasteland. Geruchten gaan dat hij rond 1250-1270 les heeft gegeven aan Allesunde waar hij halsoverkop gevlucht is, maar of dit op waarheid kan berusten, durft de schrijver niet met zekerheid te zeggen. Omstreeks diezelfde tijd zou hij onder de naam Florian Galli een verhouding hebben gehad met een courtisane.

Hij werd opnieuw door de IRMM en op de hielen gezeten door een van Jotar Elichaïms ajdudanten. Hij vluchtte naar het hoge noorden, het stamgebied van de Tenuri, waar hij trektochten maakte en onderzoek deed naar Noorse magie. Ook nam hij de tijd om de gewoonten en vechtkunsten van zijn verre voorouders te leren.

Toen hij de koude zat was, keerde hij terug naar Egypte. Samen met enkele andere nachtelfen ging hij op zoek naar oude magische relieken in de oude koningssteden. Het was een kwestie van veel zand, weinig resultaat. Uiteindelijk keerde hij terug naar Europa.

Verraad en ballingschap

In 1296 wordt bekend dat de illusionisme docent Cú Chull'ain die met Tetachan Mocha was getrouwd, al die tijd Ajith Mairtín was geweest. Door middel van verraad en intrige wist de vrouw een contract te laten tekenen door toenmalig schoolhoofd Gustaf Vladistov waardoor Mairtín beschermd werd voor vervolging door de IRMM.

Inmiddels is hij de trotse vader van Skári en Cerðolf. Geruchten gaan dat Ajith Mairtín krankzinnig is geworden, vermoedelijk als gevolg van wroeging of beelden van zijn misdaden in het verleden.

ajith_mairtin.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan