Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

aethels_halsketting

Aethels halsketting

Dwergen zijn meestersmeden. Eeuwenlange ervaring en traditie hebben ervoor gezorgd dat dwergen verreweg de beste smeden zijn ter wereld. In de geschiedenis is een ontwikkeling in de smeedkunst te zien van het vervaardigen van eenvoudig mijngereedschap tot het vervaardigen van prachtige siervoorwerpen. Een van de beste voorwerpen die ooit gesmeed zijn is Aethels Halsketting, genoemd naar de godin Aethel-Athiké. Slechts enkelen weten de bewaarplaats van dit prachtige sieraad. Het is een zo legendarisch voorwerp dat er zelfs Myrofas zijn die beweren dat het voorwerp niet bestaat.

De ketting bestaat uit kleine schakels van allerlei soorten (edel)metaal, zoals goud, zilver, platina en koper. In elke schakel is een geslepen of gepolijste edelsteen gevat. In het midden van de ketting is een prachtige hanger gemaakt in de vorm van een landelfenhoofd. Het hoofd zelf is gemaakt van witgoud. De ogen zijn gemaakt van aquamarijn, de mond van roodkleurig koper, de oren van zilver, met ivoor in de punten. Het haar is van goud.

Volgens de legende liet de god Hattel de ketting vervaardigen door drie dwergenkoningen. Hij schonk het sieraad aan Aethel toen ze hem de zoon Unthor schonk.

aethels_halsketting.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan