Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

academie_van_zeno

Academie van Zeno

Uiterlijk

De Academie van Zeno is een wit, stenen gebouw van tientallen meters hoog en maakt deel uit van het tempelcomplex van de priesters van Zeno. Dit complex is gelegen in Ycillias. De Academie is een vierkant gebouw met veel grote ramen, die uitzicht bieden op de rest van de stad. Rondom het gebouw is een groot plein dat fungeert als een binnenplaats voor de tempel. De Academie wordt bewaakt door tempelsoldaten. Over het interieur van het gebouw is weinig bekend.

Opleiding

In de Academie worden phaosfeeën opgeleid tot priester in de orde van Zeno. De opleiding duurt gemiddeld zes jaar, waarvan de eerste vier jaar plaatsvinden binnen de Academie. Hierbij leven de acolieten volledig binnen de Academie en komen slechts met uitzondering buiten het gebouw. Op het dak van de Academie is een grote tuin aangelegd, waar de acolieten gebruik van kunnen maken.

Blok 1
De eerste twee jaar krijgen de acolieten veel theorielessen over de godin Zeno en godsdiensten in het algemeen. Daarnaast wordt er theorie behandeld over de taken die priesters moeten vervullen (spreken met gelovigen, onderwijs geven aan de kinderen, medische hulp geven en helpen met de offers brengen).

Blok 2
Het derde en vierde jaar is praktijkgericht en de acolieten leren zaken als onderwijzen, genezen en offeren. In dit blok kiezen de acolieten een bepaalde richting waar zij zich in willen verdiepen, bijvoorbeeld het genezen of het onderwijzen.

Blok 3
In het vijfde en zesde jaar gaan de acolieten naar een tempel om daar te helpen en kennis op te doen. Aan het einde van het zesde jaar komen ze terug naar de Academie en moeten ze bewijzen over de priesterlijke vaardigheden te beschikken. Hoe dit precies gaat is onbekend.

Bibliotheek

In de Academie zou een zeer uitgebreide bibliotheek zijn, die vele oude geschriften heeft. Deze bibliotheek zou zowel toegankelijk zijn voor acolieten als voor priesters en Opperpriesters. De Academie zegt de Boekrollen van Zeno te bezitten.

academie_van_zeno.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan