home
contact
chat
2
1
0
Uit Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Inhoud

Weerwolf

"Moon, hear the howling heart of the human beast."
Uit: Gringoire in 'Lune', Le Notre Dame du Paris

"Oppassen voor gevaar? Het grootste gevaar hier ben ik."
Uit: Weerwolvenspreekwoord


Weerwolven in het kort

Uiterlijk: Als een mens, als een rechtop lopende wolf. Cijfer: 6.
Cijfer uiterlijk: onbekend.
Lengte: 1.50-1.75 meter.
Maximum leeftijd: 70 jaar.
Karakter: Emotioneel, primitief, agressief.
Leefgebieden: onbekend.
Normen & Waarden: onbekend.
Dagelijks leven: Leven in roedels met een Alfa aan het hoofd. Zoeken een partner onder mensen en elfen.
Bijzonderheden: Heeft een mensvorm (tanna) en een wolfvorm (attanna). Uitstekende reukzin en gehoor. Transformatie bij heftige emotie en bij volle maan. Wordt beĆÆnvloed door maanstand. Leven in oorlog met vampiers.

Inleidende woorden

Volgens de mythen ontstonden de weerwolven toen de godheid Olki zich misdroeg door de vampiers te scheppen en vervolgens te vervloeken. Als straf maakte de godheid Mespotan uit twee wolven en twee mensen een volk voor Olki dat hij diende te verzorgen en leiden: de weerwolven. Deze mythe verklaart hoe weerwolven in staat zijn van vorm te wisselen, en waarom de weerwolfvorm Ć©Ć©n van de krachtigste en gevaarlijkste is in de myrofaswereld. Men zegt dat een weerwolf zelfs in staat is een trol te doden zonder gebruik van wapens. Ook vampiers vrezen voor hun leven in de buurt van een weerwolf - een enkele weerwolf is regelmatig in staat gebleken meerdere ervaren vampiers te doden zonder gebruik van wapens.

Weerwolven bestaan in drie 'soorten': Grawn, Hana en Metis.
De Grawn was oorspronkelijk een wolf, en heeft na zijn beet de mogelijkheid als weerwolf zich onder de myrofas te mengen. Grawn zijn het meest comfortabel in hun weerwolfvorm, de 'attanna'.
Hana zijn mensen die gebeten zijn door een weerwolf. Hana zijn het meest comfortabel in hun 'tanna' vorm, de oorspronkelijke mensvorm.
Metis zijn zeldzame varianten van de weerwolf. Metis worden geboren uit een verbintenis tussen twee weerwolven. Ze zijn niet in staat tot het veranderen van vorm en zien er daardoor altijd uit als weerwolf.

Uiterlijk

Een Grawn ziet er uit als een menselijke (rechtopstaande) gestalte, maar is bedekt met een donkerbruine of zwarte wolvenvacht. Grawn hebben wolvenoren, een naar voren staande mond gevuld met scherpe carnivoren-tanden, een staart en wolfachtige ogen. Wenkbrauwen worden aangegeven door een donkere verkleuring van de vacht in het gezicht.
De normale vorm van de Hana is van een mens te onderscheiden door de gele wolvenogen, een ruige bos haar en/of veel lichaamsbeharing, en een bredere mond met vlijmscherpe tanden.
De attanna van een Hana is een mensachtige, rechtopstaande gestalte, bedekt met een lichtbruine of goudbruine vacht. De weerwolfvorm heeft wolvenoren, in tegenstelling tot de mensvorm, en heeft een staart.
Metis zijn zeldzame varianten van de weerwolf. Metis worden geboren uit een verbintenis tussen twee weerwolven. Ze zijn niet in staat tot het veranderen van vorm en zien er daardoor altijd uit als weerwolf.
Ze zijn albino en hebben een zwakke gezondheid. Ze leven maar kort en ze zijn onvruchtbaar. Metis zijn uitzonderlijk magisch begaafd en erven de volledige geestelijke eigenschappen van beide ouders.
Weerwolven zijn kleurenblind. Dit houdt in dat ze groen en blauw (en daardoor een beetje geel) kunnen zien, maar geen rood.
Zowel Hana als Grawn worden voor myrofasbegrippen niet erg oud: ongeveer 70 jaar.

Weerwolf.jpg

Karakter

Grawn: Dierlijk, primitief, gevaarlijk
Hana: Wolfachtig in attanna

Voor beiden geldt dat ze impulsieve wezens zijn, dat ze de voorkeur geven aan ruimte en natuur boven drukte en veel bebouwing. Ze hebben bovendien bijzonder veel energie die ze binnen de muren van een gebouw of stad maar moeilijk kwijt kunnen.
Doorgaans worden ze gezien als Nachtwezens.

Lees verder in: Dag- en Nachtwezens

Bijzondere eigenschappen

Transformatie

Weerwolven worden geboren door de beet van een andere weerwolf. Deze weerwolf wordt gezien als broer of zus. De nieuwe weerwolf groeit op binnen een roedel. Deze bestaat vaak uit Grawn- en Hana-weerwolven en mensen. Het is vaak de roedel die bepaalt op welke leeftijd en onder welke maanstand wordt overgegaan tot de beet. Het is echter aan Olki of hij het verzoek van de roedel opvolgt en de eerste transformatie ook bij die maanstand laat plaatsvinden. Vaak wordt de nieuwe weerwolf gebeten rond het tiende of elfde levensjaar, wanneer duidelijk begint te worden waar de talenten van iemand liggen. De maanfase bepaalt onder andere het magische talent van de nieuwe weerwolf.

Lees verder in: maanfasen

De ā€˜geboorteā€™ van de weerwolf gebeurt niet altijd meteen na de beet. De tijd tussen beet en transformatie wisselt per persoon, het kan tussen een paar minuten tot maximaal twee maanden duren. De transformatie zelf is een vervelend gebeuren. Het gaat gepaard met misselijkheid en braken en vaak ook met gevoelens van onrust en angst.
Wanneer de nieuweling bang is tijdens het proces blijft hij of zij in attanna tot zijn angst is afgezakt. Daarna zal hij rustig van vorm terug proberen te veranderen. (Dit feit heeft al vele weerwolven het leven gered wanneer ze werden 'geboren' in een mensendorp.) Wanneer een weerwolf niet bang is tijdens het transformatieproces is hij in staat onmiddellijk terug te veranderen naar zijn oorspronkelijke vorm.

Lees verder in: attanna

Gevaren

Het speeksel uit de beet van een weerwolf is een bedwelmend gif voor vampiers. Het kan door hen gebruikt worden als hallucinatiemiddel, maar meer dan enkele drupjes is absoluut dodelijk. Het bloed van een vampier heeft op zijn beurt hetzelfde effect voor een weerwolf. Het resultaat hiervan is dat een weerwolf die een vampier bijt ervoor zorgt dat zowel de vampier als hijzelf aan de gevolgen overlijdt. Beide rassen proberen dit logischerwijs zo veel mogelijk te voorkomen.
Weerwolven in attanna zijn alleen te stoppen met zilver: het maakt niet uit wat voor soort zilver. Zelfs een zilveren haarspeldje kan al ernstige verwondingen aanbrengen, vergelijkbaar met brandwonden.
Dit betekent dus dat weerwolven in attanna resistent zijn tegen magie! Hier zitten echter enkele beperkingen aan: de weerwolf kan niet beĆÆnvloed worden directe magie zoals magische schilden en spreuken, maar hij kan wel beĆÆnvloed worden door indirecte magie. Denk hierbij aan zwevende voorwerpen of het water van een spreuk als hydoree.
Ook illusies zijn voor de weerwolf waarneembaar; het effect hiervan is echter niet volledig te vertrouwen, aangezien weerwolven een uitstekend reukvermogen hebben en het nabootsten van geuren de lastigste variant van illusionisme is.
Als laatste magische valkuil is er nog: de weerwolf is alleen resistent tegen myrofasmagie. Mensenmagie van bijvoorbeeld heksen kan een weerwolf in attanna dus wel veel schade aanbrengen.
Weerwolven hebben controle over het moment waarop ze attanna gaan en ze kunnen door middel van training controle over zichzelf houden als ze in attanna zijn.

Spraak

Vanwege hun bouw kunnen Grawn in tanna in niet spreken. Voor spraak heb je immers een flexibele mond tegen, een getrainde tong en getrainde stembanden nodig. Om die reden hebben Grawn en Hana in attanna ook groeite moeite met spraak. Als ze al iets uit hun strot krijgen zal het eenlettergrepig zijn en klinken als een grom. Knappe myrofas die de weerwolf dan goed kan verstaan. Vergeet niet dat ook telepathisch communiceren met een weerwolf in attanna onmogelijk is vanwege hun resistentie tegen magie.

Zicht

De weerwolf heeft als wezen dat zich thuis voelt in de nacht, naast zijn scherpe gehoor en gevoelige neus, ook een uitstekend nachtzicht. In attanna is dit nachtzicht beter dan in tanna.

Leefgebieden en gewoonten

Weerwolven leven overal en nergens. Sommige roedels trekken heel Europa aan, anderen vestigen zich op het platteland of bij een stad of dorp. Weerwolven zijn zelden op zichzelf. Een roedel biedt immers bescherming en eventueel ook een huwelijkspartner.
Elke roedel heeft een of twee interessegebieden, bijvoorbeeld handel, techniek, huurleger, nomade, wetenschap, etc. In feite vormt een roedel een gilde.
Om vers bloed in de roedel te krijgen worden soms mensen buiten de roedel gebeten. Het komt ook voor dat een mens per ongeluk wordt gebeten door een al te hongerige Grawn of Hana in attanna. In dat geval zal ook deze nieuwe weerwolf in de roedel opgenomen worden.
Omdat niet iedereen zit te wachten op een weerwolfpartner, worden huwelijkskandidaten soms geroofd of ontvoerd. Hana-weerwolven kunnen trouwen met mensen, maar ook met elfen. Een huwelijk tussen weerwolven onderling wordt als een schande, zelfs als tegennatuurlijk beschouwd. Eventuele kinderen, Metis-weerwolven, worden dan ook verstoten of zelfs gedood.

Dagelijks leven

De roedel

Weerwolven leven dus veelal in een roedel. Binnen de roedel is er een strikte hiƫrarchie. Bovenaan staat de Alfa, de sterkste en slimste weerwolf van de groep. Hij eist van elk roedellid gehoorzaamheid en hij zorgt ervoor dat er voedsel en bescherming is voor alle leden van de roedel. Meestal zal de alfa een Hana zijn.
De alfa raakt zijn positie kwijt op het moment dat een sterker roedellid die functie opeist. Het kan gebeuren dat de hiƫrarchie binnen de roedel dan opnieuw vastgesteld moet worden, op verbale en/of fysieke wijze.
Jonge weerwolven staan onderin de hiƫrarchie. Als ze echter lid zijn van een roedel zal hun weinig kunnen overkomen. Weerwolven zonder roedel zijn kwetsbaar. Dat geldt ook voor volwassen weerwolven. Ze hebben immers zowel onder mens als myrofas vele vijanden.

Naamgeving

Het geven van een naam binnen een roedel gaat als volgt:
Grawn (wolf/weerwolf) kiezen een voornaam, voegen daarachter de maanfase en daarachter de roedelnaam.
Hana houden hun eigen naam inclusief achternaam, maar voegen achter hun voornaam de maanfase toe, en eventueel als achternaam de naam van de roedel of van de broer of zus die hem/haar gebeten heeft.
Neem als voorbeeld de beroemde Harald Semaris von Hohenvill.

Ouderdom en dood

Wanneer een weerwolf oud wordt zal het vormwisselen moeizaam gaan, en kiest de wolf voor een definitieve verschijningsvorm, de tanna of de attanna. De meeste weerwolven kiezen de tanna als definitieve vorm. Na verloop van tijd is het zelfs vrijwel onmogelijk geworden nog de volledige andere vorm aan te nemen. De oude wolven worden door de roedel opgevangen en verzorgd tot ze zich terugtrekken om te sterven. Enkele Hana keren terug naar de mensen, Grawn keren echter nooit terug naar de wolven, maar zwerven solitair rond wanneer ze zich afzonderen.

Religie

komt nog

Persoonlijke instellingen