Gebruikershulpmiddelen

Site-hulpmiddelen


Zijbalk

luchtbei

Luchtbei

Naam: Luchtbei

Latijnse naam: Caegaria

Uiterlijke kenmerken:
Een luchtbeienplant heeft groene, gekartelde bladeren en is een laag bij de grond groeiende plant die maximaal een hoogte van 20 cm bereikt. In de zomer komen er kleine lichtblauwe bloesems aan, de hoeveelheid hangt af van de grootte van de plant.
De luchtbeien zijn groenblauw wanneer ze nog niet rijp zijn, maar krijgen een rode kleur wanneer ze rijper worden. Rijpe luchtbeien zijn enkel van rijpe aardbeien te onderscheiden door de kleur van de zaden, die zich op de buitenkant van de vrucht bevinden en ijsblauw van kleur zijn. Omdat de verschillen niet worden opgemerkt door een onoplettend oog komt men in de zomer soms zwevende vogels – niet zo opvallend – en ook wel zwevende slakken tegen. In enkele gevallen komt men in de zomer doodgevallen mensen tegen op een plaats waar het niet logisch is dat ze zouden zijn doodgevallen. Mogelijk doordat ze luchtbeien aten, merkten dat ze konden vliegen en naar beneden stortten op het moment dat het effect uitgewerkt was.

Verwantschap:
De luchtbei is verwant aan de aardbei, welke een tegenovergesteld effect heeft. Caegaria is een geslacht van bloeiende planten uit de rozenfamilie (Rosaceae) en behoort tot de bedektzadigen.

Eigenschappen: De aardbei maakt het mogelijk je over de aarde te verplaatsen, een effect dat door de meeste eters ervan niet opgemerkt wordt omdat ze al over deze eigenschap beschikken. De luchtbei daarentegen geeft de eter de mogelijkheid om zich door de lucht te verplaatsen, wat de eter effectief in staat maakt te vliegen. De duur van het vliegen is afhankelijk van de hoeveelheid luchtbeien die gegeten zijn, en of de luchtbeien rijp waren. Onrijpe luchtbeien geven niet de eigenschap van het vliegen aan de eter, rijpe luchtbeien tot maximaal vijf minuten per gegeten luchtbei.
Luchtbeien zijn niet giftig maar veroorzaken bij het eten van grote hoeveelheden lichtheid in het hoofd, luchtziekte en ongecontroleerd opstijgen. Dit laatste heeft bij normaal niet vliegende wezens vaak de dood tot gevolg, ze blijven immers stijgen tot het effect uitgewerkt is. Doodsoorzaken van dit effect van overdosis zijn doodvallen of stikken wanneer ze te hoog in de lucht komen.
Luchtbeien worden gebruikt bij de genezing van zwaarmoedigheid en om evenwichtsstoornissen te maskeren.

luchtbei.txt · Laatst gewijzigd: 05/07/2018 21:46 door tetachan