home
contact
chat
2
1
0
Uit Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Schrijftechnieken

Je zult je vast wel hebben afgevraagd waar dit wikionderdeel voor is. Dit is een heel terechte vraag die we zo kort en krachtig mogelijk zullen proberen te beantwoorden. Maar voordat we de precieze werking van dit onderdeel uitleggen zullen we eerst kort iets zeggen over het doel waarmee dit is opgericht. Eigenlijk zijn er een aantal doelen, namelijk:

  • het bevorderen van de schrijfstijl,
  • het bevorderen van het inhoudelijk posten en
  • het kritisch leren kijken naar postings en karakters.

Eigenlijk komt het allemaal neer op het nog beter worden in Myrofassen.

Taalkundig

Na deze bevlogen woorden zullen we het wat praktischer maken en een aantal zaken uitleggen die hier plaats kunnen vinden. Op taalkundig gebied zijn er de volgende dingen: 1. Een topic voor het stellen van vragen over spelling en grammatica. (Wat was er ook al weer met dat kofschip en waarom is ‘hij vindt’ niet gewoon met een d?)
2. Een topic met een overzicht van een aantal schrijftips.
3. Verschillende topics waarin je deze schrijftips eenvoudig kunt oefenen.
Verder is het natuurlijk mogelijk om zelf topics te openen over dingen die te maken hebben met schrijfvaardigheid of met de Nederlandse taal.

Inhoudelijk

Behalve het uiterlijk van een post willen we ook kijken naar de meer inhoudelijke kant er van. Bijvoorbeeld:
4. Hoe zorg ik er voor dat mijn karakter niet de hele tijd vastloopt in conversaties, wat is een goede manier om een interessante eerste post te maken, etc.
5. Een uitleg over hoe je goed en vriendelijk feedback kunt geven, aangezien het best lastig of eng kan zijn om bijvoorbeeld negatieve punten aan te wijzen bij anderen.

Feedback

Over dat feedback vragen en geven willen we nog even wat meer informatie geven aangezien dit misschien wel om wat verduidelijking vraagt. Als je graag wilt weten hoe anderen denken over jouw schrijfstijl of de manier waarop je je karakter neerzet kun je daar redelijk eenvoudig achter te komen. Je opent een topic, je linkt naar (of kopiëert) een post/topic en vraagt of anderen feedback willen geven. Feedback bestaat uit positieve en/of negatieve opmerkingen die opbouwend van aard zijn. Voor meer informatie hierover, zie het topic over feedback geven. Je ontvangt dus in principe alleen feedback op posts/topics waar je een feedbacktopic voor opent. Mocht je ook ongevraagd feedback willen ontvangen dan kun je dat in dit topic aangeven. Wil je zelf ongevraagd feedback geven, check dan eerst even of die persoon aangegeven heeft dit te willen en zo niet, meldt dan even per hop/email/msn dat je graag feedback zou willen geven en vraag of die persoon dat oke vindt.

Samenvatting

Kortom: Dit wikionderdeel is er voor alles wat met schrijven te maken heeft. Spelling, schrijfstijl, feedback, alles kun je hier vinden. Ben je benieuwd wat mensen van je karakter vinden? Hoe een post overkomt? Wat de juiste spelling van een woord is? Wil je weten wat je nog zou kunnen verbeteren aan je schrijfstijl? Nieuwsgierig naar hoe andere mensen hun post lang genoeg maken? Met dat soort zaken kun je hier terecht, maar ook op het forum zelf.

Pagina’s in categorie “Schrijftechnieken”

Deze categorie bevat de volgende 9 pagina’s, van in totaal 9.

F

I

K

K meer

S

T

W

Persoonlijke instellingen