Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Elementaire magie jaar 2 les 2  (379 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 11 jaar geleden »
Lichen stond dit keer bij het raam. Ze staarde naar buiten in gedachten verzonken. Het drukke gezang van een vogel onder het raam deed haar opschrikken uit haar gedachten. Ze keek op en keek het lokaal rond. Het was een bende van de vorige klas die ze hier les had gegeven en gauw begon ze de rond slingerende proppen papier op te ruimen. Toen ze klaar was met het klusje liep ze naar haar bureau waar ook dit keer een papiertje lag met de dingen die behandeld waren in de vorige les. Ook deze keer zou ze zichzelf voorstellen en de vorige les proberen te herhalen. Ze schreef net zoals ze dat bij de eerstejaars had gedaan Welkom Op het bord en ging zitten wachten op de leerlingen. Het leek zo onderhand een echte routine klus te worden.

« [Reactie #1] : 11 jaar geleden »
Daar liep ze dan. Ze hadden nog les in hetzelfde lokaal, met dezelfde stoelen en tafels, en alles was hetzelfde behalve één ding. Er was een nieuwe lerares voor het vak, en dat beloofde een les te worden waarin ze zich moesten voorstellen, en etcetera, etcetera. Oftewel, Luna probeerde het te zien als een nieuwe start, maar het idee dat ze nu weer allemaal dingen konden gaan doen die ze al gedaan hadden beviel haar niet.

Toen ze de deur opende hoorde ze dat er al iemand was. Waarschijnlijk de nieuwe lerares, want anders zou de deur nog niet open zijn.

Ze ging zitten op de stoel waar ze de vorige les had ontdekt dat Lilith magisch begaafd was. Tenminste, deze stoel stond een gelijk aantal stappen van de deur af, en het zou erg toevallig zijn als de stoelen anders waren gezet dan ze waren toen De Cappicio er nog les gaf.
Wat kijk je, is je boek uit?

« [Reactie #2] : 11 jaar geleden »
Langzaam liep Thomean naar de les. Hij had gehoord dat er een nieuwe docent ofzo was. Hij was benieuwd, de vorige vond hij al beroerd, en hij had geen hoge verwachtingen van een vervanger...

Toen hij het lokaal binnenkwam zag hij dat er inderdaad een nieuwe lerares stond te wachten. Op het bord had ze welkom geschreven. Hij keek even naar de tekst en toen naar de lerares. Langzaam trok hij een wenkbrauw op... Deze les beviel hem nu al niet. Hij verwachtte niet dat die docent nu echt iets kon ofzo. Maar ja, hij zou het wel zien.

Hij draaide zich om naar de tafeltjes en zag dat Luna er al zat.
'Hoi Luna.' zei hij. En hij ging ook aan een tafeltje zitten.
Bck Bck

« [Reactie #3] : 11 jaar geleden »
Een geblindoekte leerlinge kwam het lokaal binnen schuivelen. Dat moet onhandig zijn! Maar wie loopt er nou met een blinddoek om?! Lichen bekeek de leerlinge terwijl deze ging zitten. Ze vond haar zo op het oog maar een rare verschijning. Onwetend zei ze: "Goedemorgen, vanwaar die blinddoek als ik vragen mag?" Niewsgierig naar haar reden keek Lichen het meisje aan toen een jongen haar lokaal in kwam lopen. Ook deze bleef stil na een wenkbrauw op te hebben getrokken liep hij naar een plaatsje en in het voorbijgaan groette hij het meisje dat Luna bleek te heten. "Goedemorgen jongeman! Wat een heerlijke dag is het vandaag vind je ook niet?" Ze was vast besloten een vriendschappelijke band met haar leerlingen te creëren, ze zou in ieder geval haar best doen maar het zou voor het grootste deel aan de leerlingen liggen wat voor band er zou ontstaan tussen hen en haarzelf.

« [Reactie #4] : 11 jaar geleden »
Thomean keek even naar de docent die tegen hem sprak. Terwijl hij zijn spullen erbij pakte zei hij:
'Heerlijk..'
Hij klonk niet neerbuigend of ongeïnterreseerd, eerder niet enthousiast. Maar hij kon het niet helpen, het interreseerde hem dat de docent zo enthousiast deed. Hij wou weten waarom dat zo was. De meeste leraren hier waren gewoon bezig aan een routine klus, maar deze blijkbaar niet. Misschien was ze nog niet lang leraar voor ze hier naartoe kwam?

Hij pakte een paar vellen perkament erbij en begon wat te tekenen, eigenlijk zijn standaard tijdverdrijf als hij nog moest wachten tot de les zou beginnen...
Bck Bck

« [Reactie #5] : 11 jaar geleden »
Het meisje keek op het rooster... Elementaire magie. Ugh! Ze haatte praktijkvakken! Simpelweg om het feit dat dit haar toch niet lukte! Het was gewoon een wonder dat ze het tot zover gehaald had. Lea wierp een dodelijke blik op het rooster, alsof het diens schuld was dat ze dit vak had. Iedere keer als Lea dacht dat dingen niet slechter konden kon het wél slechter. Dat bleek vandaag maar weer eens.

Het was gisteravond al begonnen, toen ze wilde gaan slapen, wat niet lukte. Na een nacht wakker gelegen te hebben was ze met hoofdpijn opgestaan, veel en veel later dan nomaal, ze had de rest van de week ook al weinig geslapen, en bij het ontbijt tot de conclusie gekomen dat hetgeen wat zij het liefst at vlak voor haar neus weggepakt werd! Zij had het dus met iets anders moeten doen... en aangezien het lekkerste allemaal al weg was was haar ontbijt ook niet echt denderend.

Vervolgens werd haar schoolkleding ook nog vies door drinken dat een of andere Heracorleerling er overheen gemorst had. Wie het was wist het meisje niet, maar als ze die persoon in handen zou krijgen zou hij (of zij) niet jarig zijn! En laat ook nu net het geval zijn dat haar andere set schoolkleding nu gewassen werd. Vandaar dat ze vandaag dus niet haar schoolkleding aan kon doen, maar een of ander geel vrolijk jurkje aan moest, wat absoluut niet bij haar stemming paste, maar haar wel vrolijk deed lijken.

Ohw, en alsof alles nog niet voorbij was, bleek dat haar haren vandaag geen zin hadden om een beetje fatsoenlijk te blijven zitten. Nu was ze niet ijdel, maar ze hoefde er nu ook niet als een vogelverschrikker bij te lopen. Vandaar dat ze ergens een doek in haar kast was gaan zoeken die bij haar jurk paste. Met die doek had ze een of ander vaag, maar toch leuk iets gemaakt, waardoor niemand zou vermoeden dat ze het zou dragen vanwege haar haren, eerder vanwege de hitte.

En net nu het meisje dacht dat de nachtmerrie die 'vandaag' heette over was, kwam ze erachter dat ze ELEMENTAIRE MAGIE had. ELEMANTAIRE MAGIE! WELKE MALLOOT HAD DÁT NU WEER BEDACHT! EN HET ERGSTE IS NOG, IK MOET HET VOLGEN! Raleana kon wel huilen. Ze haatte deze dag!

Maar goed, ze moest toch naar de les... Vandaar dat ze met een zo groot mogelijke omweg naar het lokaal begon te lopen. Maar hoe veel gangen ze ook nam... uiteindelijk kwam ze toch bij het lokaal. Ergens hoopte ze dat ze te laat was en niet meer binnen mocht, aangezien ze, als je het aan haar vroeg, best laat was vertroken. Jammer genoeg bleek dat ze ruim op tijd was. Verbaasd keek ze naar binnen en barste bijna in huilen uit, maar dan wel met een grote glimlach op haar gezicht alsof ze ontzettend veel zin had in deze les.

'Whiiii.....' kwam er droog uit haar mond toen ze naar binnen vloog. Ze fronste even en landde op de grond. 'Wacht, dat doen we opnieuw.' Ze liep het lokaal uit en draaide zich buiten weer om. Ze spreidde haar vleugels en vloog terug naar binnen. 'WHIIIIIIII!'

« [Reactie #6] : 11 jaar geleden »
Vanwaar mijn blindoek? Weet ze dan... O, nee, natuurlijk niet... "Dat is omdat ik Myrofas de aanblik van mijn oogkassen wil besparen." Antwoordde ze. "Met andere woorden; ik ben blind. Oh, hoi Thomean."

Niet lang daarna hoorde ze een zacht 'whii', en even later nog eens whii, maar dan iets harder en met meer overtuiging. In ieder geval, het moest overtuigend klinken, maar het klonk ietwat gemaakt. Ze kon zich vergissen, maar waarschijlijk had Raleana, want van haar was zowel het zachte als het luide 'whiii' afkomstig.

Raleana vond Elementaire magie niet zo leuk. In ieder geval, de vorige les, die nog gegeven werd door De Cappicio, ofwel Igly de ugly of Iglo, zoals hij in de leerlingenkamer regelmatig genoemd werd. Nee, die les had Raleana niet leuk gevonden. De motivatie was toen al snel weg toen haar vlam niet luisterde... Arme zij... Dacht Luna oprecht, ze hield er niet van het altijd zo blije wezentje in een slecht humeur aan te treffen.
Wat kijk je, is je boek uit?

« [Reactie #7] : 11 jaar geleden »
O ja de blinde! Dat was haar wel verteld! Ze was het alleen vergeten. Dom! Dom! Dom! "Oh ja sorry! Ik was het vergeten.."

Een drukke leerlinge kwam vervolgens met een hoogst irritante 'Whii!' het lokaal binnen en deed dit nog een aantal keer. Wat bezielde die rare kinderen?! Eerst al een drukke eerstejaars die de deur opengooide en weer naar buiten ging en nu deze drukke tweedejaars. Het kon nog wat worden!

"Goed, ik wil graag beginnen! Als jullie allemaal even rustig willen gaan zitten." Ze ging achter haar buro zitten en wachte af tot de leerlingen zaten.

Off: Posts hoeven niet meer, want hij gaat nu dicht ^_^ Zo had ik tenminste iets te doen...

« [Reactie #8] : 11 jaar geleden »
Deze les is gesloten.