Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Eerstejaars merifel  (357 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 11 jaar geleden »
(vergeet je huiswerk niet, voor als je punten wil.)
Een nieuwe les wilsmagie was aangebroken. Ditmaal was het een praktijkles, gericht op het ontdekken van je wilsmagie. Ze hoopte dat het goed zou gaan. Haar leerlingen moesten zich wel inzetten voor haar vak, maar dat loonde dan ook in de meeste gevallen. Zeker bij Merifel.
Met grote krullerige letters schreef ze op het bord: PRAKTIJKLES.
Dan kreeg ze daar in iedergeval geen vragen meer over.
Als iedereen nou maar zijn boek mee had en perkament en inkt en veer en goed naar haar luisterde. Dat gebeurde geregeld namelijk niet, en daar had ze een grondige hekel aan.
Ze zette de deur van haar lokaal wijd open. Laat de leerlingen maar komen.

« [Reactie #1] : 11 jaar geleden »
Autumn was, voor de verandering, een keer op tijd. Ze kwam breed glimlachend het lokaal binnen, en groette haar lerares. De nachtelf keek naar het bord, en zag dat er met krullerige letters “Praktijkles” stond. Ze verheugde zich erop, ze vond praktijk altijd veel leuker en interessanter dan theorie. Ze keek om zich heen, en zag dat ze zelfs de eerste was! Haar glimlach werd steeds breder. Ze zocht een mooi plaatsje uit, achterin de klas.

Ze ging zitten en stalde haar spullen uit over haar bank. Ze legde het boek neer, daarnaast haar perkament en haar inkt en veer. Wat haar betreft, kan de les beginnen.

Ze keek de lerares aan, en vroeg:” wat gaan we precies doen vandaag?”

« [Reactie #2] : 11 jaar geleden »
Ice had totaal geen zin in wat voor les dan ook, toch vond hij dat hij niet weg kon blijven en dus liep hij nu door de gangen opweg naar Wilsmagie, het leek hem écht saai! Hij zag de deur wijd open staan en liep naar binnen. Ook besloot hij voor de verandering eens even wat aardiger te zijn en dus groette hij vrolijk met: "Hallo Mevrouw! Wat eenmooi weertje he buiten?" Toen hij de klas door keek zag hij alleen Autumn nog maar zitten. Hij vond het een beetje saai om vriendloos op school rond te lopen en liep dus op haar af. "Mag ik naast je zitten Autumn?" Hij keek haar vragend aan.

« [Reactie #3] : 11 jaar geleden »
Aelnil liep vlak achter Ice aan het lokaal binnen. Hij had een poging gedaan het huiswerk te doen maar het bleek voor hem te moeilijk zijn. Hoeveel fantasie hij er ook op los had gelaten hij had gewoon geen goed voorbeeld kunnen vezinnen! Er was ook zoveel anders dat zijn aandacht nodig had. Eigenlijk viel dat best mee maar als hij het zichzelf maar zo vaak mogelijk vertelde geloofde hij er vanzelf in! Het lokaal was nog bijna leeg en hij ging zitten. Hij nam zich voor deze les extra goed op te letten zodat hij het volgende huiswerk wél gemakkelijk zou vinden. Dat vond hij ook wel zo sociaal, de lerares stond er immers niet voor niets. Daarbij kwam ook nog dat het wilsmagie belangrijk was voor zijn lievelings vak, na boogschieten,  spreuken. Nu wachtte hij maar af tot de les zou beginnen.

« [Reactie #4] : 11 jaar geleden »
(Doe maar alsof je er al was, als je nog moet komen, ik wil verder met mijn les.)

Het was tijd om de les te beginnen. Ze sloot de deur en draaide zich om naar de klas.


'Welkom in de praktische les wilsmagie. vandaag gaan we een beginn maken met het ontdekken van de wilsmagie in onszelf. De opdracht mag op het eerste gezicht misschien wat vaag of onhandig lijken, je zult ontdekken dat je meer gefocusd wordt op je wilskracht en magie.
 
Dat gaat namelijk heel nauw samen. magie en de aanleg daarvoor is iets wat je bezit. Het is vaak alleen zaak dat je jezelf daarop attendeert en van bewust maakt, dan kun je ermee aan de slag en dat is wat wij deze les gaan doen.

Je moet iets opschrijven wat je heel graag wil, iets materieels een sieraad of een boek of desnoods punten en daaronder moet je een mogelijke reeële weg daar naartoe opschrijven dan moet je je erop concentreren. Ik zal om de beurt dan iedereen bij langs gaan en aanwijzingen geven. Ik zou zo zeggen, als je iets te vragen hebt, steek je vinger op en anders: Begin maar met schrijven...'

(Godmode verplicht)


« [Reactie #5] : 11 jaar geleden »
Ergens in het midden van het lokaal zat Indy. Op het moment deed ze niet bijster veel. Het halfwolfje was moe, ze gaapte. Met haar veer maakte ze rondjes op het perkament, gewoon, zonder reden.

Ze wist dat dit een praktijkles zou worden, dat stond immers op het bord geschreven. Ze zuchtte even, veel zou er wel niet uit haar komen.

De opdracht was vrij simpel; iets opschrijven wat je graag wilt en je daar vervolgens op concentreren. Toch snapte Indy daar de bedoeling niet van, wat moest er vervolgens gebeuren?

Het meisje stopte met het tekenen van cirkeltjes en probeerde te bedenken wat ze wilde. Wat wilde ze? Wie wilde ze, kon ze beter stellen. Er was eigenlijk niet íets wat ze wilde hebben, wel íemand, Wolf.
Wolf was eigenlijk de enige wie Indy wilde. Ze had hem te lang niet meer gezien, ze mistte zijn amandelkleurige ogen en zijn natte snuit.  
Wolf was een goede gedachte...

Wat ik graag wil: Wolf

Hoe daar te komen: Het lokaal uit, richting de poort, door de poort, naar het bos, het
bos in


Indy schreef onduidelijk en krabbelig, eigenlijk wist ze dat het geen slim idee was om Wolf's naam op te schrijven, toch wist ze ook niets beters. Als professor van Uncha langs zou komen zou het haar minstens moeite kosten om Indy's handschrift te ontcijferen.

Grappige heldere post: +1 voor merifel!

« [Reactie #6] : 11 jaar geleden »
Deze les is gesloten.