Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Aan Heer Vladistov, heer van Bumetrel  (596 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 8 jaar geleden »
Aan Heer Vladistov, Heer van de burcht Bumetrel,

Wij, Philips IV, koning van Frankrijk en Navarre, Graaf van Champagne, gebieden u middels dit schrijven het gebied te verlaten waar u zich gevestigd heeft.

Al sinds mensenheugenis hebben wij de aanwezigheid van fabelwezens in ons grondgebied met tegenzin toegelaten. Desalniettemin hebben wij ons altijd welwillend en coulant ten opzichte van u opgesteld. U koos er echter altijd voor om misbruik te maken van onze gastvrijheid door onze onderdanen te beheksen, te doden en tot ondoden te maken. U heeft het op zich genomen om jonge fabelwezens in deze vileine praktijken op te leiden. Bovendien maakt u zich schuldig aan ketterij door uw eigen goden aan te hangen en niet de enige ware God.

Niet langer zullen wij deze misstanden dulden. Niet langer zullen wij toestaan dat onze mensen bedreigd worden door lafhartige wezens. Daarom zullen fabelwezens niet langer welkom zijn in Frankrijk of in enig ander deel van Europa dat onder ons gezag valt. Wij stellen u een termijn van 2 maanden om ons gebied te verlaten en uw school te ontmantelen. In het geval van ongehoorzaamheid zullen wij genoodzaakt zijn u en uw onderdanen gewapenderwijs te verdrijven.


Het was enkele maanden later dat de vampier die brief weer vond onderaan zijn stapel brieven. Natuurlijk had hij er niet op gereageerd. Als hij op ieder dreigement zou moeten reageren die binnen kwam zou hij geen tijd meer over hebben voor andere dingen. Ook nu kon de man weer hartelijk lachen om de naïeve mensen.

Aan Heer Vladistov, Heer van de burcht Bumetrel,

Wij, Philips IV, koning van Frankrijk en Navarre, Graaf van Champagne, gebieden u middels dit schrijven het gebied te verlaten waar u zich gevestigd heeft.


Alleen dat al liet een glimlach op het gezicht van de vampier verscheiden. 'Wij, Philips huppeldepup gebíéden u...' Waren die wezens daadwerkelijk zo stompzinnig dat ze dachten dat hij, héér Vladistov, héér van de burcht Bumetrel, zich hier iets van aan zou trekken?

Al sinds mensenheugenis hebben wij de aanwezigheid van fabelwezens in ons grondgebied met tegenzin toegelaten.

Het was toch interessant hoe de mensen altijd dachten dat de myrofas toestemming wilden hebben om ergens te wonen. Hadden ze dan niet door hoe Myrofas de mensen slechts om zich heen tolereerden omdat het net ongedierte was wat gewoon óveral te vinden was? Als er ook maar één plaats op de wereld zou zijn zonder mensen zouden alle Myrofas zich zonder enige twijfel daar vestigen, op vampiers en weerwolven na tenminste.

Desalniettemin hebben wij ons altijd welwillend en coulant ten opzichte van u opgesteld.

Zeer welwillend en coulant inderdaad... Bedacht de man zich met een grijns, terwijl zijn ogen verder lazen.

U koos er echter altijd voor om misbruik te maken van onze gastvrijheid door onze onderdanen te beheksen, te doden en tot ondoden te maken.

Hier ontsnapte er een lach hardop uit de mond van de man. Beheksen... Wat een vreselijke term. Daarbij hoorde hij die ondoden niet lagen hoor. De doden overigens ook niet, dus waar maakten die wezens zich eigenlijk druk om? Iedereen stierf ooit en éigenlijk zouden ze gewoon dankbaar moeten zijn dat er een paar gered werden door ondood te maken. Dat zij te kortzichtig waren om met hun ondode familie om te gaan was niet zijn probleem, maar wel erg vermakelijk om te zien.

U heeft het op zich genomen om jonge fabelwezens in deze vileine praktijken op te leiden.

Vileine praktijken, nu werd hij wel heel bang hoor, nu men met dit soort woorden begon te gooien. De man kon het niet nalaten om slechts de brief als vermaak te zien. Hij wist ook wel dat er consequenties aan vast hingen en die zag hij goed, heel goed, maar wat moest hij anders? De school opheffen voor zo'n omhooggevallen koning?

Bovendien maakt u zich schuldig aan ketterij door uw eigen goden aan te hangen en niet de enige ware God.

Psá, alsof Gustaf ook maar enige god aan hing. Blijkbaar waren de mensen niet alleen stupide, maar ook nog eens slecht geïnformeerd, iets wat misschien maar goed was ook. Hij voelde zich toch altijd erg ongemakkelijk als Olki geopperd werd, al zou hij dat natuurlijk nooit toegeven of ook maar laten merken, als het even kon.

Niet langer zullen wij deze misstanden dulden. Niet langer zullen wij toestaan dat onze mensen bedreigd worden door lafhartige wezens.

Als de man geen vampier was had hij nu ongetwijfeld tranen in zijn ogen gehad van het lachen.

Daarom zullen fabelwezens niet langer welkom zijn in Frankrijk of in enig ander deel van Europa dat onder ons gezag valt. Wij stellen u een termijn van 2 maanden om ons gebied te verlaten en uw school te ontmantelen.

Blablabla. Alsof de school ooit opgeheven zou worden. Nee, als het moest zou Gustaf tot het bittere eind vechten om deze school en zijn inwoners overeind te houden. Zelfs als het zijn leven zou kosten, hoewel niemand natuurlijk hoefde te weten hoezeer hij de afgelopen vijftig jaar gehecht was geraakt aan Bumetrel, of misschien eerder hetgeen wat gehuisvest werd door dit gebouw.

In het geval van ongehoorzaamheid zullen wij genoodzaakt zijn u en uw onderdanen gewapenderwijs te verdrijven.

De man leunde achterover in zijn stoel en nam een slok van zijn beker gevuld met bloed. 'Kom maar op, koning Philip,' sprak de man hardop. 'Ik ben benieuwd waar je mee komt.'