Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

fantoom?!  (905 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 8 jaar geleden »
Hij stond voor de deur van het kantoor. Wat nu? 'Meneer Rodriguez?' Hij bleef netjes voor de deur staan. Kloppen kon echter niet, de deur stond namelijk al open.

Hij kreeg geen antwoordt dus rustig herhaalde hij zijn vraag. 'Meneer Rodriguez, bent U daar?' Hij had de man nog nooit gesproken, alleen gezien tijdens zijn lessen. Terwijl hij wachtte op antwoordt bedacht hij wat hij ging zeggen. Waarom had hij zich nou weer aangemeld om naar de decaan te lopen.

Hij keek voorzichtig de kamer rond. Hij zag niks bewegen, maar de man was een vampier. Iedereen wist dat vampieren dood waren en dus ook waarschijnlijk goed waren in voor dood spelen. Hij had echter niet het lef om de kamer in te stappen dus bleef hij maar voor de deur staan wachten.


« [Reactie #1] : 8 jaar geleden »
De stem van een leerling kwam door de deuropening naar binnen. In de hoek van de kamer, waar het duister was, zat Pedro op een zetel weg te dromen in prettige eenzaamheid. De deur was opengelaten, waarom wist hij niet. Het stoorde hem dat de leerling niet vertrok. Maar hij was decaan en moest zijn taak nu uitvoeren. Toch kon hij zijn ergernis niet zomaar opzij zetten. Er waren prima manieren om de eer naar zijn kant te trekken.

Vliegensvlug kwam Pedro van zijn plaats. In een ogenblik stond hij vlak voor de leerling, iets voorover gebogen om hem van dichtbij in zijn ogen te kijken. Uiterst koel antwoordde hij de jongen: "Hier ben ik dan."

« [Reactie #2] : 8 jaar geleden »
In een reflex deed de jongen een stap achteruit. Uit het niets was een man verschenen. Hij kwam heel dichtbij. Hij zette nog een stap achteruit en boog zijn hoofd zodat hij de man, die minstens een kop kleiner was, kon blijven aankijken zonder last van zijn nek te krijgen. De man sprak. Overbodige woorden, als het aan hem lag. Alsof hij de man, die bijna tegen hem aan had gestaan, over het hoofd zag. 'Er is een fantoom in de leerlingenkamer'. Meer zei hij niet, meer zou de man ook niet hoeven weten.

Hij draaide een kwartslag, om te laten zien dat hij weer naar boven ging. De fantoom was lang niet zo eng als de man, en een beter gezelschap eveneens.

« [Reactie #3] : 8 jaar geleden »
"Aha, een fantoom..." Hij bleef naar de centaur kijken en wreef over zijn kin. Pedro liep de kamer uit, sloot de deur en ging richting de leerlingenkamer. Hij verwachtte dat Raaó zou volgen. Ondertussen vroeg hij Raaó om meer informatie. "Waar waren jullie mee bezig? Wat heeft de fantoom gedaan? Waar zijn de andere leerlingen nu? Vertel me eens meer..." Een fantoom kon behoorlijk vervelend zijn. Maar aangezien er nog geen doden waren gevallen en omdat er geen begroeiing in de leerlingenkamer was, ging Pedro ervan uit dat het geen woudfantoom zou zijn. "Roep alle leerlingen bijeen en zorg dat ze in veiligheid zijn, Raaó. Ondertussen zal ik kijken wat ik kan doen."

(Topic hier voortzetten of in de leerlingenkamer?)

« [Reactie #4] : 8 jaar geleden »
(Hier denk, aangezien het nieuwe jaar al is begonnen)

De man liep weg en stelde allemaal vragen. Ook al overbodige vragen want hij zou het zien zodra ze boven waren. 'We waren aan het studeren. De fantoom deed niets. Hij zei alleen een aantal dingen en stond midden in de leerlingenkamer. Degene die erbij waren staan er nog steeds, onder leiding van Dorian'. Hij antwoordde in vogelvlucht terwijl hij achter de man aanliep.

Wat voor een onmogelijke opdracht was dat? Roep alle leerlingen bijeen?! Die man wist toch zeker wel hoeveel leerlingen hier op school zaten? Hij zuchtte en liep de trappen op die richting de slaapzalen en badkamers gingen. Hij opende de deuren van de kamers en riep dat iedereen onmiddellijk naar de eetzaal moest voor hun eigen veiligheid, en dat ze daar moesten blijven tot ze opgehaald werden. Daarna liep hij naar de leerlingenkamer om te kijken hoe het daar ging.
« Laatst bewerkt op: 8 jaar geleden door Raaó Kani »

« [Reactie #5] : 8 jaar geleden »
Na wat een eindeloos lange tijd leek te duren, kwam meneer Rodriguez eindelijk de leerlingenkamer binnen. Het publiek daar was inmiddels ietwat gewijzigd - op de een of andere manier hadden heel wat nieuwsgierigen, zelfbenoemde helden en andere bemoeials lucht gekregen van de aanwezigheid van de fantoom en had Dorian boos moeten uitvallen om alle jongerejaars de leerlingenkamer uit te krijgen. Zij groepten nu samen op de gang en er waren vijf ouderejaars nodig om een doorgang naar de deur vrij te houden.

In de leerlingenkamer stond nu alleen nog Dorian, plus een stuk of wat ouderejaars - toch zeker tien man. Pas na een paar nieuwkomers was ze op het idee gekomen om de rest simpelweg de toegang tot de leerlingenkamer te ontzeggen.

Ze keek dan ook heel opgelucht toen hun mentor binnenkwam. 'Kunt u die fantoom verjagen, meneer?'


OFF: Hier het voorgaande topic
Klein maar dapper