Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Geld groeit niet aan de bomen  (635 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 10 jaar geleden »
Elik wandelde in de richting van het kantoor van wat de meest invloedrijke man van Ypsilon moest zijn, Diederick van Pandora. Van Pandora ging namelijk over het geld, was hem verteld, en over de studiefinanciering. Elik had weinig geld, zijn ouders waren niet welvarend en van spaargeld had de nachtelf nog nooit gehoord.

Zodoende was hij weliswaar aangenomen op de universiteit maar rees algauw de vraag waar hij zijn studie van ging betalen. Met klusjes en andere nare dingen die je na je colleges kon doen, zo had hij begrepen. En daarover ging dus Diederick van Pandora. Een man waar hij ook al ongevraagd de nodige inlichtingen over had gekregen. Iets over een drieling en een overspannen vrouw, vreselijk hectisch allemaal.
Alle informatie was echter afkomstig van een vrouwelijke myrofas waardoor het direct een stuk minder geloofwaardig werd. Eerlijk gezegd kon het hem ook weer niet zo vreselijk veel schelen. Hij zou wel zien.

Een paar kloppen op de deur kondigde Eliks komst aan.

« [Reactie #1] : 10 jaar geleden »
Met een verveeld handgebaar liet Diederick de deur openzwaaien, waarna de student de grote illusie die in het midden van het kantoor zweefde haast niet kon missen. Tenzij hij blind was natuurlijk, die had Diederick ook wel gehad. Dacht je alles opgelost te hebben...

Felpaarse woorden zweefden in het midden van zijn kantoor. Er stond:

Ben jij een:
Student: Zie sectie C
Leraar: Zie sectie X
Echtgenote van mij: Negeer dit
Schoolhoofd: Morgen is het af
Schoonmaker: Kom na 9 uur terug
Iemand met klachten: Je zit verkeerd, loop één deur verder
Iemand die niet onder één van bovenstaande omschrijven voldoet: Loop door en spreek mij aan


Sectie A:

Kom je voor nieuwe stufie? Neem plaats op de stoel met het olifant plaatje erop, links van je.
Kom je met klachten over je klusjes? GA WEG!
Wil je andere klusjes of andere werktijden? Neem een verzoekperkament van de stapel links van je, naast het stoeltje met het olifantenplaatje. Vul het in en stop het in het bakje met het ezelplaatje erop (NIET die met het paardenplaatje)
Kom je voor strafwerk? Ga in de hoek staan
Kom je voor iets anders? Ga op het oranje stoeltje zitten


Niet dat er zoveel mensen tegelijk kwamen dat dit nodig was, maar verwarring was prachtig. Zonder verder aandacht aan de student te schenken ging Diederick verder met het uitzoeken van een manier om de lunchvoorziening efficiënter en goedkoper te maken.

« [Reactie #2] : 10 jaar geleden »
De deur zwaaide open en Elik stapte naar binnen. En knipperde met zijn ogen. Een enorme paarse illusie vulde het midden van de kamer. Er tussendoor kijkend ontwaarde hij een bureau met een persoon erachter.

Het was duidelijk de bedoeling dat de illusie eerst werd gelezen.
Hij las de eerste zinnen en ging vervolgens op zoek naar een sectie C. Die bleek er niet te zijn. Verder lezen bracht hem tot de conclusie dat sectie A kennelijk door moest gaan voor sectie C. Het leek in ieder geval wel relevant.

Links van hem stond een stoel met daarop een olifantje en hij ging er op zitten. Handig, zo'n sorteersysteem, vond Elik. Als hij ooit ambtenaar werd zou hij ook zo'n systeem verzinnen.

"Goedendag," groette de nachtelf het wezen achter het bureau.