Welkom, reiziger. [Log in] of [registreer je]. [Activerings-mail niet ontvangen?]


home
contact
chat
2
1
1
Stuur bladwijzer

Iemand op de hoogte brengen van dit topic? Iemand vragen om hier een bijdrage te plaatsen? Stuur een bladwijzer!

Vergiffen vierdejaars  (410 keer gelezen)

0 leden en 1 reiziger bekijken dit verhaal.

« [] : 10 jaar geleden »
Giffen. Vierdejaars. Enge combinatie. Beiden een stuk gevaarlijker dan ze leken. Hoewel, van vergiffen was allang bekénd dat ze gevaarlijk waren. Van vierdejaars op zich óók, maar minder duidelijk. Maar neem nou PiC, al was dan maar de helft van hen vierdejaars - ze hadden al een aardig crimineel logboek op deze school verzameld. Zelfs de dood veroorzaakt van Aegnor Ancalimë - de jongen had geluk dat ie daarbij vampier werd. En PiC was niet het enige voorbeeld van creatief lessen toepassen door leerlingen. Magische scholing, en scholing in vechtkunsten, bleek bij wezens als de Myrofas simpelweg vaak 'verrassende' resultaten op te leveren.
De les zou voornamelijk het opstarten van de snoka-opdracht zijn. En de gevolgen van een plantaardig gif naar keuze moest in de les worden getest.
Vanochtend was een groep reeën gebracht. Dat zouden de proefdieren worden, voor deze les. Het was de bedoeling dat de dieren níét aan hun gifdosering zouden overlijden, maar alleen de leerlingen die zich ver genoeg hadden ontwikkeld in de voorgaande jaren zouden dat resultaat kunnen behalen. De rest zou, ongetwijfeld, een te hoge of te lage dosis geven. In het eerste geval zou hun ree sterven. In het tweede geval zou er niets gebeuren - behalve dan een boze lerares.

"Welkom, leerlingen. Ik wil direct beginnen. Ieder van jullie ziet hier een ree met een naam om de halsband. Loop naar de ree met jouw naam, en begin met het bereiden van een gif naar keuze. Plantaardig. Zorg ervoor dat het gif dodelijk is, op zichzelf, maar dat de dosering de ree alleen buiten bewustzijn brengt. Een dode ree betekent bijles, een ree die nog bij bewustzijn is ook. Je mag maar één keer een dosering toedienen. Succes."
No mercy for the wicked.

« [Reactie #1] : 10 jaar geleden »
Het lokaal Vergiffen was altijd weer een verrassing. Vandaag bevatte het reeën. Dorian voelde dadelijk medelijden met de beesten. Niet omdat ze iets had tegen dierproeven, maar een ree hoorde niet in een lokaal aan haar einde te komen. Dat moest in het bos, na een lange jacht waarin ze haar krachten en snelheid had gemeten met die van de jagers en waar ze vervolgens als voedsel diende voor de hongerige dwergen (of elfen of wie de jagers dan ook waren).

Maar goed, zo'n lot was deze reeën niet beschoren. En Dorian betwijfelde sterk of de reeën die deze les zouden overleven terug naar het bos gebracht zouden worden. Maar goed, dat was haar zaak ook niet. Ze zou haar best doen het beestje te laten leven, meer kon ze niet doen. Ze liep even rond totdat ze haar naam zag en bleef bij de ree staan die aan haar was toebedeeld. Ze legde haar hoofd in haar nek en keek het beest in de ogen. Ze knikte haar ernstig toe en begon toen na te denken over welk gif ze het beste zou kunnen gebruiken.

Toen ze daaruit was, liep ze naar de kast waar de ingrediënten lagen, haalde de benodigde kruiden eruit en zette haar ketel op het vuur. Nu was het een kwestie van de juiste hoeveelheden afmeten en een niet al te grote injectiespuit gebruiken.
Klein maar dapper